Любимката на краля

За филма

Оригинално заглавие: Madre Paula
Държава: Португалия
Година: 2017
Жанрове: Исторически

Режисьор: Тиагу Алварес, Рита Нунис

В ролите: Жоана Рибейро, Паоло Пирес, Сандра Фалейро, Мигел Нунес, Гилерми Филипи, Филипи Варгас


Биографичен разказ за живота на бедната монахиня Паула де Одивелас (1701–1768 г.), чиито амбиции бележат своеобразен прецедент в историческото развитие на Португалия.

18 век - любовта е оръжие, а битката за власт е борба на живот и смърт...
Паула е млада и красива, но живее бедно. За да се отърве от мизерията, тя е принудена да стане монахиня, въпреки непокорния си дух и обичта си към мъжете. Монашеството обаче я обрича на непрестанни конфликти с останалите монахини, които се ползват с по-специални привилегии и я подлагат на непрестанни унижения. Водена от амбицията си, Паула е принудена да използва красотата и женствеността си, за да се освободи от оковите на манастира и да се изкачи до най-високото стъпало на обществената стълбица, към което винаги се е стремяла. Когато отива при краля Жоао V, той веднага остава запленен от хубостта на младото и наивно момиче и се влюбва от пръв поглед, макар да има дългогодишен брак и деца. Двамата започват тайна афера, а в резултат Паула ражда на Краля извънбрачен син.

Свикнала с изневерите на мъжа си, кралицата Мария Анна узнава за връзката му с бедната монахиня, но същевременно осъзнава, че този път нещата са различна и синът на Паула е заплаха за плановете й за престола. Тя обединява сили с брата на краля, който се стреми да го измести, и повежда истинска война срещу младото момиче.

Дали скромната монахиня ще поддаде под натиска на властната кралица или ще се бори със зъби и нокти на арената за власт?

13 епизода.

От 4 юли 2020 г. по bTV Lady.
От 11 февруари 2021 г. по bTV.

ИЗБРАНО