Влад

За филма

Оригинално заглавие: Vlad
Държава: Румъния
Година: 2019
Жанрове: Драма

Режисьор: Хесус дел Серо

В ролите: Адриан Нартеа, Ангел Дамян, Олимпия Мелинте, Андрей Арадиц, Емилиан Опреа


История за предателството, отмъщението и силата да се преоткриеш. Тя разказва за Адриан, попаднал в затвора без вина, с което животът му се преобръща напълно.

Адриан (в ролята - Адриан Нартеа) е млад и привлекателен мъж с апетит за живота. Току-що завърнал се от чужбина, той е на път да се ожени за момичето на своите мечти - красавицата Елиза (Олимпия Мелинте). До него са и двамата му най-добри приятели Стефан и Лео (Андрей Арадиц и Емилиан Опреа), на които той се доверява напълно. Всичко изглежда перфектно, но дали наистина е така?

Всичко се обръща с главата надолу, след като Адриан е арестуван за грабеж и убийство, извършено в местното казино. Осъден за престъпление, което не е извършил, той попада в затвора за 10 години. Там бързо губи връзка с приятелите и годеницата си и остава зад решетките за дълго, без да намери отговор на въпроса кой е отговорен за случилото се. През цялото време мисълта дали това престъпление не е планирано от двамата му най-добри приятели и годеницата му не му дава мира.

След 8 години в затвора Адриан е намерен мъртъв, но смъртта му е хитро прикритие и част от зрелищен план за бягство. Вече на свобода, той си прави пластична операция и променя лицето си, като се завръща с името Влад.

От този момент пред него има само една мисия: да намери обяснение за случилото се и да отмъсти на онези, които някога са съсипали живота му. Преди това обаче трябва да изясни отношенията си с Елиза, която все още обича.

4 сезона (2019 - 2021), 40 епизода x90 мин.

Уеб сайт: vlad.protv.ro/

От 4 януари до 27 февруари 2021 г. по bTV (сезони I и II, 17+17 епизода). От 4 януари до 22 февруари 2022 г. - сезон III (26 епизода). От 1 август до 2 септември 2022 г. - сезон IV (27 епизода).
От 29 септември до 15 ноември 2021 г. по bTV Lady (сезони I и II).