Бягай

За филма

Оригинално заглавие: Run
Държава: САЩ
Година: 2020
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Вики Джоунс

В ролите: Мерит Уивър, Донъл Глийсън, Арчи Панджаби, Тамара Подемски, Рич Самър, Ани Голдън, Кристина Колинс


Минисериал в жанра романтичен комедиен трилър. Двама бивши любовници организират отдавна обмисляно бягство, за да изчезнат заедно. Руби и Били скачат в приключение след sms, съдържащ една-единствена дума: „бягай“. Към привидно романтичната начална завръзка се присъединяват още няколко линии и тайни с неочакван обрат на събитията за бягащата двойка.

Изпаднала в безтегловност от еднообразието на ежедневието си, Руби Ричардсън (Мерит Уивър) решава да взриви живота си и да тръгне на приключение с Били Джонсън (Донъл Глийсън) - бивше гадже, което освен всичко друго се чуди дали между двама им още има химия. Напрежението между двамата е достатъчно осезаемо и носи странна смесица от сексуален фарс и трилър плюс доза забава.

Срещаме Руби в колата й на паркинг пред нейното студио по йога. Малко след като получава sms от Били с текст „бягай“, я виждаме в самолет за Ню Йорк, след което двамата се срещат на централната гара и започва съвместната им одисея. Първоначално не знаем какво точно рискуват с това импулсивно пътуване, а всичко, което се случва, принуждава и двамата да пазят тайни един от друг и дори и да изтласкат за момент реалността и живота, който са водили през годините на раздяла.

Снимките са осъществени в Канада през кептември - ноември 2019 г.
7 епизода х30 мин.

От 13 април 2020 г. по HBO.

ИЗБРАНО