Корпорация "Приключения"

За филма

Оригинално заглавие: Adventure Inc.
Държава: Канада, Великобритания, Франция
Година: 2002
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: Оли Сасоун, Хорхе Монтеси, Андрю Потър

В ролите: Майкъл Бийн, Карън Клийш, Джеси Нилсон, Стив Бакич, Алис Таглиони


Приключенски екшън по реални проекти на американския подводен археолог и изследовател Бари Клифърд (Barry Clifford).

Джъдсън Крос е професионален изследовател, управител на фирма „Корпорация Приключения“. Негови помощници са красивата Маккензи и младият Гейбриъл – син на американски сенатор. Занимават се с издирване на ценни артефакти. Сега са наети да открият древна карта на маите към изгубения град на слънцето.

Еп.2:
Джъдсън и екипът му са наети от Бъкли да го придружат до Камбоджа. Някога е воювал там и желанието е да погребе другарите си подобаващо. Но истината се оказва съвсем различна. Крос научава, че целта на Бъкли е запис, уличаващ го в зверски убийства на местно население.

Еп.3:
Джъдсън Крос се нуждае от поръчка, за да изпълни бюджета. Маккензи намира случай, по който да работят. Въпреки че е скептичен, той се наема да открие черепа на Сундския човек – едно от изгубените съкровища на палеонтологията. Случаят се оказва опасен и заплетен.

Еп.4:
Безследно изчезнали са петима изследователи от Центъра за проучване на Марс. Джъдсън и екипът му са наети да разгадаят мистерията.

Еп.5:
Крос и екипът му са наети от съпруга на известен морски капитан. Той е починал, но съпругата твърди, че разговаря с духа му - чрез медиум. Капитанът искал тя да продължи делото му и да намери потънал кораб. Всичко се оказва измама, но Крос успява да намери ценните корабни останки.

22 епизода х43 мин.

От 28 февруари 2020 г. по БНТ1. От 28 юли 2020 г. - повторение.

ИЗБРАНО