Пътят на честта

За филма

Държава: България
Година: 2019
Жанрове: Драма

Режисьор: Виктор Божинов, Димитър Коцев-Шошо, Александър Косев, Зоран Петровски, Виктор Чучков, Станислав Тодо

В ролите: Силвия Петкова, Ивайло Захариев, Александър Спиров, Веселин Плачков, Симеон Лютаков, Галя Александрова, Любомир Петкашев, Благовест Благоев, Марияна Миланова, София Маринкова, Гергана Данданова, Койна Русева, Деян Донков


По истинска история.
Продуцент: „Глобал филмс“, Магърдич Халваджиян. Сценарий: Милена Фучеджиева и Елена Иванова.

Историята на една силна жена, изправена пред предизвикателството да остане вярна на себе си въпреки нелеките житейски ситуации. След убийството на съпруга й, тя ще покаже на какво е готова една майка в името на детето си.

За Кера (Силвия Петкова) и 7-годишния ѝ син Мартин (Александър Спиров), пътят от Царево до София се оказва пътят на оцеляването, в който минало и настояще са в постоянна борба за надмощие. В сюжетната линия са преплетени контрастните емоции между любовта и омразата, истината и лъжата, честта и предателствата.

Разглеждат се социални проблеми като крещящата необходимост за връщане към ценностите и вярата в доброто. Сред основните теми е и миграцията от малкия към големия град, както и трансформацията на организираната престъпност от 90-те години в „чист бизнес“.

Магърдич Халваджиян:
„Смятам, че сериалът ще помогне на много зрители да намерят пътя - особено на младите, защото да отстояваш честта си, да отстояваш принципите си всъщност е едно от най-важните неща в живота. Много ми се иска чрез филма да покажем, че тези неща все още са живи, че те съществуват и че си струва човек да се бори за тях!“

Във втори сезон Койна Русева влиза в ролята на бизнесдамата Красимира Зарева, а Деян Донков играе крупния адвокат Владимир Ленков.

Фейсбук: facebook.com/putiatnachestta/

От 9 септември до 19 декември 2019 г. по NOVA (52 епизода х43 мин., режисьори: Виктор Божинов, Димитър Коцев-Шошо, Александър Косев и Зоран Петровски). От 12 юли 2021 г. - повторение.
От 14 септември до 9 декември 2021 г. - сезон II (40 епизода, режисьори: Виктор Божинов, Виктор Чучков и Станислав Тодоров-Роги).

ИЗБРАНО