Търсачи на реликви

За филма

Оригинално заглавие: Relic Hunter
Държава: Франция, Германия, Канада, САЩ
Година: 1999
Жанрове: Мистерия

Режисьор: (създател и сценарий) Гил Грант

В ролите: Тиа Карере, Крисчън Анхолт, Линди Бут, Джеймс Бълиард, Роберта Анджелика, Ед Стопард, Таня Райхарт, Емили Бруни, Криспин Бонъм-Картър, Рейчъл Пикап, Таша де Васконселос


Красота, ум и... "черен колан" в забавно приключение с опасна жена и безценни находки. Манекен, певица и актриса, Тиа Карере е "ловец на антики" с научна диплома и боен пояс за приключенски загадки. Сидни Фокс е университетски професор с исторически познания и ценни бойни умения по карате - необходими, за да кръстосва земното кълбо по следите на загубени, откраднати или фалшиви копия на артефакти и реликви.

Целта е те да бъдат върнати на музеи или на наследници на истинските им собственици. Придружавана от своя асистент, лингвиста Найджъл, и от разсеяната "секретарка" Клаудия, авантюристичната Сидни често среща съперници по пътя на същите ценности, преследвани обаче само за лична печалба. Състезанието по спомени и образи започва!

В първите епизоди:
Найджъл е новият асистент на професор Сидни Фокс, преподавател по древна история, чиято страст е издирването на реликви от далечното минало. Още от първия миг той е въвлечен в търсенето на Свещената купа в Непал. По следите й е и бившият съдружник на Сидни, който иска да помогне на млад бизнесмен да се спаси от фалит.

Вследствие на самолетна катастрофа, Сидни се озовава в женски манастир. За монахините, които търсят тялото на сестра Евандежелин, изчезнало преди 400 години, това се оказва неочакван шанс. Както и за самата Сидни и нейния асистент, които успяват да разплетат загадката.

Ерин предоставя на Сидни и Найджъл нов повод за изява – да открият инкрустиран с диаманти Колт, направен по поръчка специално за Ал Капоне и по този начин да докажат, че убийството, в което е обвинен дядо му, е извършено от друг.

Офелия купува брачна халка от антиквариат и възлага на Сидни задачата да намери втората халка. Пръстените са свързани с легендата за Калъм и Елена, които се самоубиват, тъй като не могат да живеят един без друг. В хода на разследването Офелия се влюбва в друг...

Браун отправя към Сидни молба да открие китара, която му е била подарена от Краля на рока – Елвис Пресли. Сидни и Найджъл без колебание приемат задачата.

3 сезона (1999-2002 г.), 66 епизода х45 мин.

От 17 юни 2019 г. по БНТ1. От 17 юли 2019 г. - сезон II. От 6 юли 2020 г. - повторение (от сезон I; от 6 август 2020 г. - сезон II).

ИЗБРАНО