Малтезе: Детективът на мафията

За филма

Оригинално заглавие: Maltese - Il Romanzo del Commissario
Държава: Италия
Година: 2017
Жанрове: Крими

Режисьор: Джанлука Мария Таварели

В ролите: Ким Роси Стюарт, Рике Шмид, Антонио Мило, Франческо Шанна, Роберто Нобиле, Алесандро Скиаво, Марко Леонарди


Минисериал в 8 епизода (439 мин.), вдъхновен от времето на кървавото управление на сицилианската мафия. Сценаристи: Леонардо Фазоли и Мадалена Равали.

Разказ за битката на един мъж с Коза ностра. Развиващ се през 1970-те, този разказ за корупция, власт и лична вендета е с полицейския детектив Дарио Малтезе (Ким Роси Стюарт) в главната роля. Той се завръща в Сицилия за сватбата на приятел от детство си и се оказва въвлечен в случай с убийство. Малтезе не желае да си затвори очите и да приеме компромис и отчаяно се опитва да разкрие истината. Подобно на много от истинските детективи, които са вдъхновители на сериала, той е обикновен човек, призван да стане герой. Разследването се превръща в много по-голям случай с мистериозни изчезвания и прикрити убийства.

Комисар Малтезе разкрива сложна система от корупция и беззаконие, в която убийци и престъпници работят ръка за ръка с овластени и недосегаеми хора, включително правителствени фигури. В хода на разследването Малтезе рискува собствения си живот, сблъсквайки се с убийци, изпратени да го ликвидират. По пътя си преживява смъртта на приятели и съмишленици и почти изгубва жената, в която се е вклюбил.

Уеб сайт: raiplay.it/programmi/maltese-ilromanzodelcommissario/

От 2 март 2019 г. по Epic Drama.

ИЗБРАНО