Бегълци от бъдещето

За филма

Оригинално заглавие: The Crossing
Държава: САЩ
Година: 2018
Жанрове: Фантастика

Режисьор: (създател и сценарий) Джей Бийти, Дан Дуоркин

В ролите: Стив Зан, Натали Мартинес, Сандрин Холт, Том Бастоу, Роб Кембъл, Рик Гомес, Маркис Харис, Грант Харви


Джуд Елис (Стив Зан) е шерифът на Порт Канаан, малко рибарско градче на брега на Орегон. Той се е преместил тук от Окланд, за да избяга от труден брак и тъмно минало като ченге в големия град, а целта му е да си изгради спокоен нов живот – за себе си и евентуално за малкия си син. Тези планове обаче се променят моментално, когато на брега на градчето пристигат 47 бежанци от разкъсвана от война държава и търсят убежище. Но държавата, от която са те, е Америка, а войната, от която бягат, е 180 години напред в бъдещето!

Федералните власти започват да търсят истината за мистериозната миграция, а Джуд подхваща свое собствено разследване с помощта на лоялния си заместник-шериф и кореняк Нестор Росарио (Рик Гомес). Новината за това мистериозно пристигане ще предизвика оживление сред местните, които ще развиват собствени теории. Сред тях е и двайсет и няколко годишният Маршал (Томи Бастоу), чиято неприязън и презрение към правилата и властта ще го вкарат в сблъсък с хора с доста власт, след като започне да разгадава мистерията с бежанците. Докато търсенето на отговори в това малко градче тече, животът на местните – кореняците и новодошлите – никога няма да е същият.

Рийс (Натали Мартинес) също е бежанка, но тя е различна. Та е "апекс" – член на генетично създадено човешко население, което има изключително изострени физически и умствени качества. В бъдещето тя е била войник, натоварен със задачата да елиминира членове на по-ниската "обикновена" класа, а единствената ѝ цел при пристигането в Порт Канаан е да намери дъщеря си Лиа (Бейли Скодж), с която е разделена по време на Прекосяването, и която след това е отведена в таен лагер заедно с останалите новодошли. Докато Лиа се опитва да се адаптира към новата си среда с останалите бежанци, тя е заразена с унищожителен вирус, който е донесла от бъдещето. Но Рийс е отгледала боец – способен, умен и храбър.

Начело на разследването от страна на Департамента за вътрешна сигурност (DHS) е Ема Рен (Сандрин Холт), чието целенасочено търсене на истината се усложнява от факта, че шефът ѝ изглежда знае много повече за миграцията, отколкото ѝ казва. Заместник-командирът на Ема е млад, съпричастен агент, който е затънал до шия в работа. Надзирателят в лагера на DHS е честен човек, но праволинейната му природа ще бъде подложена на поредно изпитание, след като се влюбва в една от бежанките.

Друг важен член на правителствения екип е вирусологът д-р Софи Форбин (Джорджина Хейг), която е любопитна, целенасочена и си има собствени причини да проучва апекс феномена и значението му за бъдещето на науката.

Сред оцелелите, избягали от бъдещето в търсене на по-добър живот, са и Калеб (Маркис Харис) и жена му – Ребека (Симон Кесъл), които все още се борят с болезнената загуба на дъщеря си; Хана (Келей Мисал), зад чиято миловидна външност се крие твърд боец, научил се по трудния начин какво е да оцеляваш; и Пол (Роб Кембъл), който е неспокоен, преследван от духове и отчаяно желаещ да види външния свят.

11 епизода х42 мин.
Уеб сайт: abc.go.com/shows/the-crossing
Фейсбук: facebook.com/TheCrossingABC/

От 10 януари 2019 г. по NOVA. От 30 април 2021 г. - повторение.
От 4 юни 2020 г. по Diema.

ИЗБРАНО