Кондор

За филма

Оригинално заглавие: Condor
Държава: САЩ
Година: 2018
Жанрове: Трилър

Режисьор: (създател и сценарий) Тод Кацбърг, Кен Робинсън, Джейсън Смилович

В ролите: Макс Айрънс, Уилям Хърт, Лйм Лубани, Ейнджъл Бонани, Кристен Хейгър, Мира Сорвино, Боб Балабан, Брендън Фрейзър


По романа "Шестте дни на Кондора" (1974 г.) от американския журналист и писател Джеймс Грейди и по сценария на кинофилма "Трите дни на Кондора" (1975), реж. Сидни Полак.
Сценаристите на сериала не прехвърлят механично действието от романа в съвремието, а създават история, която напълно отговаря на реалностите на 21 век.

Младеж-идеалист - Джо Търнър (Макс Айрънс) започва работа в ЦРУ с мисълта да промени структурата отвътре. След като заема позицията анализатор, той попада на страховит план, застрашаващ живота на милиони хора.

Търнър е във вътрешен конфликт заради работата си, но когато заради находката му са убити всичките му колеги, а Джо е единственият оцелял и е принуден да бяга, теоретичните му резерви се превръщат в напълно реални морални дилеми. Той ще бъде принуден да преосмисли себе си и онова, на което е способен, за да стигне до истината и да спре опасния заговор. На кого обаче може да се довери?

Взривоопасни връзки, много екшън, бързи коли, загадъчни случаи и мистериозни убийства...
IndieWire: “умно направена адаптация с разширена история, която набляга на правилните елементи в разказа, без да накърнява старите съкровища на фабулата”.

Снимките са осъществени в Канада.

10 епизода х47-53 мин.
Уеб сайт: start.att.net/exclusive/audience/condor
Фейсбук: facebook.com/CondorATT/

От 11 до 21 декември 2018 г. по NOVA. От 21 декември 2020 г. - повторение.

ИЗБРАНО