Подводницата

За филма

Оригинално заглавие: Das Boot
Държава: Германия
Година: 2018
Жанрове: Военен

Режисьор: Андреас Прохаска

В ролите: Рик Окон, Вики Крипс, Лизи Каплан, Том Влашиха, Винсънт Картайзър, Джеймс Дарси, Тиери Фремонт


Минисериал в 8 части на Bavaria Fiction, Sky Deutschland и Sonar Entertainment, заснет за 104 дни от края на август 2017 г. в Мюнхен, Ла Рошел, Прага и Малта.
По романа от 1973 г. на германския писател и художник Лотар-Гюнтер Буххайм и по едноименния кинофилм на Волфганг Петерсен от 1981 г., популярен у нас под заглавието "Подводница U-96".

История за избор и оцеляване, изследваща емоционалните терзания на героите на сушата и по вода и живота в безумната реалност на Втората световна война. ТВ сериалът започва там, където кинофилмът на Петерсен свършва и включва нова подводница, нов екипаж и нова мисия. Сюжетните линии са две и се случват парелелно – по вода и на сушата.

През есента на 1942 година, в окупирана Франция, подводница U-612 се подготвя за първото си плаване. Водени от командир Клаус Хофман (немския актьор Рик Окон), 40 млади мъже, затворени в металния съд, се отправят на първата си мисия във все по-бруталната война. Когато напрежението се покачва, личности се сблъскват и лоялността започва да се разпада.

Междувременно, животът на военноморската преводачка Симон Щрасер (люксембургската актриса Вики Крипс, живееща в Берлин) в пристанищния Ла Рошел бързо се свлича по спиралата надолу, когато е въвлечена в опасни връзки и забранена любов, които разкъсват лоялността й едновременно към Германия и към френската Съпротива и я карат да поставя всичко под съмнение. Възможно ли е това, в което е вярвала, да се окаже лъжа?

От 26 ноември 2018 г. по Epic Drama. От 17 май 2020 г. - сезон II.

ИЗБРАНО