Аз, вещицата

За филма

Оригинално заглавие: A Discovery of Witches
Държава: Великобритания
Година: 2018
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: Сара Уокър

В ролите: Териса Палмър, Матю Гуд, Грег Чилин, Едуард Блумел, Оуен Тийл, Малин Буска, Тревър Ийв, Алиша Харт, Юлиан Костов


Минисериал на "Bad Wolf" / Sky по трилогията романи "All Souls" (2011-2014) на американската писателка и учен-историк Дебора Харкнес.

Даяна Бишъп (Териса Палмър) е историк и вещица, която попада на омагьосан ръкопис, чиято мистерия трябва да разкрие. Помощ й предлага енигматичният Матю Клермонт (Матю Гуд), но той е вампир. А вещиците не трябва да имат вяра на вампири...

Съвременната любовна история се развива на фона на оксфордския академичен живот, но в свят, където няколко вещици, вампири и демони живеят и работят, незабелязани от хората. Брилянтният историк Даяна е вещица, която не приема и отрича произхода си. Откритието на мистериозния ръкопис "Ashmole 782" в библиотеката на Оксфорд я хвърля в центъра на опасна драма и на пътя на енигматичен генеалог Матю, който също има тъмна тайна – той е вампир.

Даяна и Матю опитват да разкрият тайните на древния ръкопис, а връзката им се задълбочава. Някои събития обаче заплашват крехкото равновесие, което дълги векове съществува между вещици, вампири, демони и хора.

В сезон 2:
По романа "Нощна сянка" от трилогията.
Новите попълнения в актьорския състав включват Джеймс Пюърфой, Стивън Крий, Пол Рис и Шийла Ханкок.
Действието се развива в свят, в който вещици, вампири и демони живеят заедно с хората, без да се разкриват пред тях. Матю и Даяна се озовават в елизабетинската епоха, за да се скрият от преследвачите си. Те трябва да намерят мощен учител на вещици, който да помогне на Даяна да контролира магията си, за да открие неуловимата „Книга на живота“.

Галоуглас Де Клермон, вампир и воин на късмета, харесва чичо си Матю. Филип Де Клермон е основател на конгрегацията, командир на рицарите на Лазар, партньор на Изабо и втори баща на Матю. Андрю Хъбард е властелин на вампирите на всички същества в Лондон през 1590 г. Ще видим и възрастната вещица Гуди Алсоп.

Действието се развива паралелно в елизабетинската епоха и в наши дни, където лелите на Даяна - Сара и Ем - трябва да се подслонят с известния ловец на вещици Исабо Дьо Клермон в нейния родов дом, Септ Турс. Междувременно в Оксфорд Маркус и Мириам поемат мантията на Матю, за да защитят демоните Натаниел и Софи, които са в очакване на първото си дете. А Герберт, Нокс, Сату и Доменико са решени да издирят всякакви улики за изчезването на Даяна и Матю и тайните, които техните съюзници пазят от тях.

Снимките са осъществени в Оксфорд (Великобритания) и Венеция.
2 сезона (2018 и 2021 г.), 16 епизода х45 мин.
Уеб сайт: sky.com/watch/channel/sky-one/discovery-of-witches
Фейсбук: facebook.com/adiscoveryofwitchestv

От 23 октомври 2018 г. по HBO.
От 24 октомври 2018 г. по HBO2.
От 26 октомври 2018 г. по HBO3.
От 29 март 2020 г. по FOX Life.

ИЗБРАНО