Шоуто на Греъм Нортън

За филма

Оригинално заглавие: The Graham Norton Show
Държава: Великобритания
Година: 2007
Жанрове: Комедия

Режисьор: Стив Смит


Седмично комедийно-музикално токшоу на BBC (BBC Two през сезони 1 - 5, BBC One от сезон 6).
Водещ - ирландският комедиант Греъм Нортън.

Разговори с топ звезди от световния шоубизнес, музика на живо, вицове и шеги от водещия и от гостите в неговото студио.

Нортън кани на дивана в студиото си 2 до 4 гости, сред които международни кино- и телевизионни звезди, музиканти, спортисти, комедийни актьори. Към края на предаването се включват музикант или група и изпълняват на живо актуален хит или евъргрийн.

Началото на предаването винаги дава скечът „Нека шоуто започне”, последван от монолог на комика. В него той прави хумористичен обзор на темите на деня, както и забавен портрет на поканените в предаването.

По време на шоуто има редовни включвания от публиката, както и интересни материали от социалните мрежи, свързани с гостите. Към края идва ред на рубриката „Това е всичко, за което имаме време”. В нея участник в предаването трябва да заеме място на червения стол” и да разкаже забавна история. Ако Нортън и гостите му се отегчат, комикът дърпа ръчка, a столът буквално „катапултира” разказвача извън полезрението на зрителите.

В допълнение към редовните епизоди, в края на всеки сезон се излъчва компилация от най-доброто, както и специални програми по време на коледните и новогодишни празници.

24 сезона (2007 - към 2018 г.), епизоди х50 мин.

От 16 септември 2018 г. до 27 януари 2019 г. по БНТ1 - от сезон 22.
Излъчване: неделя от 19 ч. В епизод 1: Харисън Форд, Райън Гослинг, Рийз Уидърспун, Марго Роби и дамското трио “Бананарама”.

ИЗБРАНО