Раят на дамите

За филма

Оригинално заглавие: Il paradiso delle signore
Държава: Италия
Година: 2015
Жанрове: Романтичен

Режисьор: Моника Вуло, Изабела Леони


По романа "Дамско щастие" ("Au Bonheur des Dames", 1883 г.) на френския писател Емил Зола. Действието е пренесено от Франция през XIX век в Италия през XX век.

След изневярата на годеника си, Тереза Йорио напуска родното си село и отива при чичо си в Милано. Още при първата случайна среща с Пиетро Мори между двамата се зараждат чувства.

По-късно тя се явява на конкурс в неговия магазин „Раят на дамите“. Мори е принуден да вземе пари от стария си приятел Бруно Якоби, който се занимава с контрабанда, тъй като банка „Мандели“ му отказва кредит.

Джузепе настоява Тереза да се върне на село и да прости на годеника си. Но Тереза вече има работа и свой живот в Милано и отказва да го послуша. Мантовани подозира Тереза за кражбите в магазина, но случайността помага да бъде разкрит истинският виновник. Виторио Конти и неговите сътрудници измислят начин да привлекат повече клиенти – чрез тематични седмици. Мори започва да ухажва Анреина Мандели.

Тереза събира нещата си от Рая и се готви да се върне на село при баща си. Виторио организира седмица, посветена на Юга. Но реализацията на по принцип сполучливата идея очевидно не е добра, клиентите не се увеличават. Виторио привлича Тереза за рекламната кампания и нещата потръгват. Куинто кани Ана на опера, но не успява да я заведе, тъй като се оказват затворени в магазина.

Комендатор Бертоне пристига в Милано за панаира. Той има фабрика за дрехи и се надява да подпомогне търговията на чичото на Тереза. Следвайки уговорката с Мандели, Мори се опитва да скъса с Андреина. Мори решава да купи фабриката на Бертоне и да продава собствената си продукция...

Три сезона (2015 - 2019 г.), 220 епизода х40-50 мин.
Фейсбук: web.facebook.com/IlParadisoDelleSignoreRai/

От 23 юли 2019 г. по БНТ1 (сезон I). От 29 юни 2020 г. - повторение.

ИЗБРАНО