Богатството

За филма

Оригинално заглавие: Trust
Държава: САЩ, Великобритания
Година: 2018
Жанрове: Биографичен

Режисьор: (създател и сценарий) Саймън Боуфой

В ролите: Харис Дикинсън, Доналд Съдърланд, Хилари Суонк, Лука Маринели, Майкъл Еспър, Брендън Фрейзър


Биографичната криминална драма на FX Network / BBC2 е заснета във Великобритания и Италия. Вдъхновена от истински събития, тя се впуска в изпитанията и триумфите на едно от най-заможните и нещастни семейства на Америка – Гети. Едновременно семейна история, династична сага и разказ за разяждащата сила на парите, сериалът показва колко сложно е всяко семейство, било то богато или бедно.

Поредицата започва през 1973 г. с отвличането на Джон Пол Гети ІІІ (Харис Дикинсън), наследник на нефтеното състояние на Гети, от италианската мафия в Рим. Похитителите му искат откуп, възлизащ на милиони долари. В крайна сметка какво не би платило едно богато семейство, за да върне близък човек?
Дядото - Жан Пол Гети (Доналд Съдърланд), загадъчен нефтен магнат и вероятно най-богатият човек в света, е прекалено зает, усамотен в имението си в стил „Тюдор“ в английската провинция и заобиколен от цял харем любовници и дори лъв за домашен любимец.
Бащата на Пол - Джон Пол Гети младши (Майкъл Еспър) е изгубен в опиянение в Лондон и отказва да отговаря на обаждания.

Единствено майката на Пол - Гейл Гети (Хилари Суонк) преговаря с похитителите, които стават все по-отчаяни. За жалост тя е разорена. Разказът продължава с кошмарното мъчение на внука-тийнейджър в ръцете на похитители, които не проумяват защо никой не иска похитеният да бъде освободен.

10 епизода х55-63 мин.
Първите три епизода са режисирани от Дани Бойл.
Фейсбук: facebook.com/TrustFx/

От 10 септември 2018 г. по FOX.
От 10 октомври 2018 г. по HBO 2, от 12 октомври 2018 г. по HBO (под заглавие "Богатство").

ИЗБРАНО