Салон за красота

За филма

Оригинално заглавие: Il bello delle donne... alcuni anni dopo
Държава: Италия
Година: 2017
Жанрове: Сапун

Режисьор: Ерос Пулиели

В ролите: Мануела Аркури, Клаудия Кардинале, Джулиана де Сио, Ана Галиена, Алесандра Мартинес, Масимо Белинцони


Продължение (спин-оф) на едноименния сериал от 2001 - 2003 г. Сценарист и на двете поредици е Теодосио Лосито, ролите си повтарят Джулиана де Сио, Масимо Белинцони и др.

Икономическата криза в Eвропа се отразява зле на малкото италианско градче Орвието. Лука е принуден да затвори фризьорския салон там и да потърси нов начин за препитание. Той заминава за столицата Рим заедно с новата си приятелка Лаура – фризьорка с финансови проблеми, която живее със своята внучка и нейните тийнейджърски драми.

В Рим, Лука и Лаура се запознават с Джесика – разочарована от любовта на Сам млада жена, която се сприятелява с Франсоаз и симпатичната госпожа Джермана. Лука и четирите жени отварят нов фризьорски салон в центъра на Рим. Историята на новия им бизнес обаче е застрашена от стар враг на Лука – амбициозната Анализа Ботели.

Герои:
Джесика (Manuela Arcuri) има фризьорски салон в периферията на Рим. Самуеле – бащата на детето, което очаква - я изоставя. След скандал с него Джесика загубва бебето си, губи и бизнеса си. Сама и отчаяна, тя не знае какво да направи. С помощта на Джермана, Франсоаз и Лука, тя успява да се възстанови и да отвори нов фризьорски салон в центъра на Рим.

Лаура (Claudia Cardinale) е фризьорка, която работи с Лука още в Орвието. Тя търси работа, за да може да издържа внучката си Клаудия. Дъщерята на Лаура умира от наркотици и така Лаура е станала единствен настойник на Клаудия. Когато салонът в Орвието затваря врати, Лаура заминава с Лука за Рим.

Анализа Ботели (Giuliana de Sio) се завръща отново в Рим след 13-годишно отсъствие. Тя има връзка с кандидата за кмет на града. Тя открива, че Лука има нов бизнес в Рим.

Джермана (Ана Галиена) е омъжена за Еудженио. Самуеле я лъже, за да получи информация за бизнеса й и за да й го отнеме. Джермана решава да се разведе и да започне отново, като обедини усилия заедно с Джесика и Франсоаз.

Франсоаз (Алесандра Мартинес) е архитект. След като нейни снимки се появяват в онлайн издание и предизвикват публичен скандал, тя решава да създаде фирма и да стане съдружник с Джермана, Джесика, Лука и Лаура.

Лука Манфриди (Масимо Белинцони) заминава за Рим, за да възстанови бизнеса си с помощта на Лаура. В Рим обаче се среща със стара своя неприятелка – Анализа.

8 епизода х80 мин. (в оригинал).
Уеб сайт: https://bit.ly/2K0erQo
Фейсбук: facebook.com/ilbellodelledonneufficiale/

От 2 до 23 юли 2018 г. по bTV (16 епизода).
От 14 януари 2020 г. по bTV Lady (под заглавие "Салон за красота: Ново начало").

ИЗБРАНО