Бялата робиня

За филма

Оригинално заглавие: La esclava blanca
Държава: Колумбия
Година: 2016
Жанрове: Исторически

Режисьор: Лиляна Боканегра, Матео Стивелберг

В ролите: Нерея Камачо, Мигел де Мигел, Ориан Суарес


Колумбия, 1821 година. Испанска плантация е подпалена, оцелява само бебето на плантатора. То е изпратено в Испания, но замисля да се върне и да стане аболиционист (радетел за премахване на робството, отмяна на търговията с роби и освобождението им).

Историята на Виктория Кинтеро (Нерея Камачо) – жена, позната като "Маркиза де Бракамонте", която пристига в Америка, за да се омъжи за един преуспяващ бизнесмен от района.
Но истината е друга...

Когато Виктория Кинтеро е била съвсем малка, току-що родена, алчността на един убиец слага край на живота на родителите ѝ. Нейната съдба е била да умре, но едни черни ръце са я спасили от огъня и са я отнесли в малко селище дълбоко в джунглата. Там тя е израснала като още една от жителите. Тя е заобиколена от хора, които я обичат – друг баща баща и близки с тъмна кожа. В това селище, тя получава от Томас и Лоренса духовно наследство от Африка. Тогава тя открива любовта с малкия Мигел. Просто е била свободна и щастлива.

Все пак Виктория е бяла сред черни роби-бегълци. Тя е отведена от джунглата още много малка и е разделена от най-близките си. По-късно е изпратена в един манастир на отшелници в далечните земи на Испания. Монахините се опитват да опитомят дивачето в нея, като я принуждават да се моли на Бог, когото не познава, и да говори като една истинска испанска дама.

След многократни опити да избяга, накрая Виктория успява да се върне в Санта Марта. Тя е приела самоличността на маркиза, за да се сгоди за земевладелец и собственик на роби - Николас Пареньо (Мигел де Мигел). Той крие тайната зад убийството на родителите на Виктория. Никой не подозира, че единствената цел на тази елегантна благородна дама е да освободи семейството си от оковите и да отмъсти за смъртта на истинските си родители.

Виктория и Мигел (Ориан Суарес) отново се събират. Заедно се борят срещу всички и всичко, за да освободят робите от района, като при това разобличат Николас. И не на последно място, те искат да изживеят своята любов свободно...

За Виктория всички хора са с един и същи цвят и търси справедливост, превръщайки се в истинска героиня.

60 епизода.

От 30 юни 2018 г. по Diema Family.

ИЗБРАНО