Наследници

За филма

Оригинално заглавие: Succession
Държава: САЩ
Година: 2018
Жанрове: Драма

Режисьор: (създател и сценарий) Джеси Армстронг

В ролите: Брайън Кокс, Джереми Стронг, Кирън Кълкин, Сара Снук, Алън Рък


Фамилията Рой, Логан Рой (Брайън Кокс) и неговите четири деца, контролира един от най-влиятелните медийни конгломерати в света. Драматичният сериал проследява живота и борбата за власт на медийното семейство.

„Навсякъде в историята моментите на успех са и извор на конфликти“, отбелязва създателят на сериала Джеси Армстронг. „Няма съмнение, че „Наследници“ в основата си е семейна история“ - споделя режисьора и продуцент Адам Маккей - „в нея виждаме една трагична страна, която показва как богатството и силата изкривяват и разтърсват из основи семейството“. Изпълнителният продуцент Франк Рич добавя, че характерното за сериала е болезненото чувство за хумор и добре подбраният актьорски състав, които извеждат историята над предъвканата тема за семейни драми за богаташи.

Заснет и базиран като история в Ню Йорк, сериалът преплита темите за силата, политиката, парите и семейните ценности.
Логан Рой (Брайън Кокс) е строг и властен, живял и попил правилата на патриархата и в семейството, и в бизнеса. Кендал Рой (Джереми Стронг), големият му син от втория му брак, е дясната му ръка в управлението на компанията. Роман Рой (Кирън Кълкин), по-малкият брат на Кендъл, е негласен любимец на баща им, но вече не е част от семейния бизнес. Шив (Сара Снук), единствената дъщеря на Логан, преследва политическа кариера. Конър Рой (Алън Рък) е най-голям и единствено дете от първия брак на Логан. Той има отделен живот в Ню Мексико. Историята се завръзва със събирането на цялото семейство за юбилея на възрастния Рой.

Еп. 1 „Празненството“:
На празника за своята 80-годишнина, медийният магнат Логан Рой - вместо да обяви, че се пенсионира - шокира всички с новината, че остава начело на семейната медийна империя. Новината е повече от разочароваща за сина му Кендъл, който вече планира как ще поведе компанията и дори е в процес на преговори за присъединяването на нова дигитална медия. Останалите наследници на магната – Роман, Шив и Конър - също не са във възторг и започват да оспорват не само решението на баща си да остане да работи активно, но и начина, по който ще избере кой да наследи империята му.

В трети сезон, ожесточената корпоративна битка прелива в семейна гражданска война, като Логан и Кендъл Рой започват да се борят за осигуряване на семейни, политически и финансови съюзи. Между хапливите заплахи виждаме онези братя и сестри, които се борят да решат къде е границата на лоялността им към семейството.

Снимките са осъществени в САЩ, Великобритания и Хърватия.

Три сезона (2018 - 2021), четвърти сезон (2023), 39 епизода х56-70 мин.
Уеб сайт: https://bit.ly/3WE3CrL (HBO Max)
Уеб сайт: hbo.com/succession
Фейсбук: facebook.com/SuccessionHBO/

От 4 юни 2018 г. по HBO. От 12 август 2019 г. - сезон II. От 18 октомври 2021 г. - сезон III. От 27 март 2023 г. - сезон IV.

ИЗБРАНО