Алиса в страната на любовта

За филма

Оригинално заглавие: Alisa - Folge deinem Herzen
Държава: Германия
Година: 2009
Жанрове: Сапун

Режисьор: Петра Вимерс, Херберт Вюст, Йорис Херманс

В ролите: Тереза Шолце, Ян Хартман, Аника Цимерман, Юлия Хорват, Андреас Хофер


На 27-годишна възраст, Алиса Ленц (Тереза Шолце) трябва да започне отново. Последният й приятел не само я e измамил с друга жена, но е изтеглил и заем от името на Алиса, който сега тя трябва да изплати. Алиса обаче няма никакво намерение да се остави да бъде сломена.

Новият й живот я отвежда към възможността да разкрие своето минало. Майка й изчезва през една нощ, когато Алиса е само на 4 години. Баща й пък загива в катастрофа три години след изчезването на майка й. По пътя към новия си живот, Алиса се среща случайно с Кристиан Кастелхоф (Ян Хартман). Погледът в сините му очи я изкушава да даде шанс на някого отново.

От покойния си баща Алиса е наследила страстта си към изкусно изрязаното стъкло и кристалните бижута. Тя преследва мечтата си да се научи на това изкуство. Защото баща й я е научил, че човек трябва да преследва мечтите си, за да бъде щастлив. Единственото нещо, останало от нейните родители, е един кристал. Алиса се опитва да разкрие мистерията на кристала, но не знае, че под блясъка му се крие мрачната тайна на семейството й...

Действието се развива в град Вердер, в близост до Потсдам. Областта се разпростира до река Елба, откъдето идва и значението на думата Вердер – в превод „речен остров”. Красивата природа и стилните постройки красят с пъстротата си всички епизоди на сериала.

39 епизода х49 мин.

От 14 май 2018 г. по bTV.

ИЗБРАНО