Картър

За филма

Оригинално заглавие: Carter
Държава: Канада
Година: 2015
Жанрове: Драма

Режисьор: (създател и сценарий) Гари Кембъл

В ролите: Сидни Тамия Поатие, Джери О‘Конъл, Крисчън Брун, Джон Буржоа, Бренда Камино


Приключенията на Харли Картър (Джери О‘Конъл) – актьор, поел към Холивуд, за да стане голяма телевизионна звезда. В главната роля на най-гледания криминален сериал в Америка, Харли бързо се сдобива с всички атрибути на славата, но годините, прекарани в месомелачката Холивуд, буквално го съсипват.

След безкрайни партита, премиери и 16-часови работни дни, Харли смътно може да се докосне до спомена си за човека, който всъщност е - надделява носталгията по предишния Харли, когото той харесва и уважава много повече от това, в което се е превърнал. От другата страна е и бракът му със супермодела Уинтър Ууд, който се оказва абсолютен провал - отчасти защото тя спи с най-добрия му приятел и колега, което пък се явява причината Харли да се озове в епицентъра на ужасно унизителен юмручен бой на „червения килим“, превърнал се в скандал с драматични последици и оглавил всички таблоиди.

Въпреки че му остават още две години от договора с телевизионната компания, Харви захвърля всичко и поема обратно към родния си дом на север, за да се опита да вкара живота си в ред и да намери отново себе си.

Завърнал се с „бърн аут“ ефект от Холивуд и преобърнал живота си на 180 градуса, единственото желание на Харли е да покаже, че е много повече от лустросан красавец. Дошло е времето да докаже пред света, че не само играе полицейски следовател в телевизията, но може да разкрива истински престъпления също толкова успешно, колкото и от телевизионния екран, включително и да разбули мистериозното изчезване на собствената си майка отпреди 25 години...

Два сезона, 20 епизода х42 мин.

В сериала играе и дъщерята на Сидни Поатие.

От 11 май 2018 г. по AXN. От 20 ноември 2019 г. - сезон II.