Шест сестри

За филма

Оригинално заглавие: Seis hermanas
Държава: Испания
Година: 2015
Жанрове: Сапун

Режисьор: (създател и сценарий) Gema R. Neira, Ramón Campos, Verónica Fernández

В ролите: Селия Фрейхейро, Мариона Тена, Фернандо Андина, Алекс Гадеа, Марта Ларалде, Мария Кастро, Кандела Серат, Карлота Олсина, Карла Диас


Шест сестри се противопоставят на социалните предразсъдъци... Действието се развива през 1913-1917 г. в Мадрид - в епоха, в която жените са изцяло зависими от мъжете. Сюжетът проследява историята на сестрите от фамилия Силва. Красиви, възпитани и елегантни, те водят безгрижен живот, докато едно събитие не променя живота им завинаги.

Ставайки жени от висшата класа, те без притеснение ръководят текстилната фабрика и бизнеса на баща си (дон Фернандо Силва) след внезапната му смърт в едно общество, в което жените нямат право дори на глас. Шестте дами са готови да променят средата, в която живеят. Те ще покажат, че светът на висшето общество е пълен с преструвки и затова трябва да се борят заедно, за да продължат напред.

Героините:
Адела Силва (в ролята - Селия Фрейхейро) е най-голямата сестра. Тя е една от най-елегантните и уважавани жени в обществото. Взима важните решения за семейството. Останала вдовица много млада, тя смята, че любовта никога повече няма да я навести.
Бланка (Мариона Тена) е красива, любезна, елегантна, образована, възпитана млада жена, сгодена за банкера Родолфо Лойгори (Фернандо Андина), министър на външните работи, но влюбена в зет си – лекаря Кристобал Лойгори (Алекс Гадеа).
Диана (Марта Ларалде) е със силен характер, наследява баща си начело на семейната фабрика. Тя е предприемчива, уверена е, че жената в обществото е подценявана и въпреки че не вярва, че ще се влюби, съдбата има различни планове за нея.
Франсиска (Мария Кастро) пее тайно в един бар, но мечтата й е някой ден да пее пред избрана публика.
Селия (Кандела Серат) мечтае да учи, да пътува и да пише. Тя открива, че изпитва силна любов към приятелката си Петра (Карлота Олсина).
Елиса (Карла Диас) е най-малката сестра. Тя е незряла, раздразнителна и разглезена. Мечтае да срещне мъж с добра позиция в обществото, с когото да създаде семейство.

285 епизода.

От 25 януари 2018 г. по bTV.

ИЗБРАНО