Смъртоносно оръжие

За филма

Оригинално заглавие: Lethal Weapon
Държава: САЩ
Година: 2016
Жанрове: Екшън

Режисьор: (създател и сценарий) Матю Милър

В ролите: Деймън Уейънс, Клейн Крофърд, Кийша Шарп, Кевин Рам, Мишел Миченър, Джонатан Фернандес, Джордана Брустър


Криминален екшън, изпълнен с критични ситуации, инфарктно взети решения, отмъщение, преследвания и прелюбопитни разследвания. Историята на едно класическо полицейско дуо, Ригс и Мъртоу, работещо в ритъма на изпълнения с престъпления модерен Лос Анджелис.

След смъртта на младата му съпруга и нероденото му дете, бившият морски детектив Мартин Ригс (Клейн Крофърд) се премества в Калифорния, за да започне отначало в полицейския отдел на L.A. Негов партньор е Роджър Мъртоу (Деймън Уейънс), тъкмо завърнал се на работа след почти фатален инфаркт. От момента, в който се срещат става ясно, че партньорството им е обречено – Ригс следва инстинкта си, докато Мъртоу следва разумната техника. Но по време на първия им случай, Ригс въвлича Мъртоу в преследване и престрелка с търговци на наркотици и по-възрастният полицай се "чувства жив" за първи път от много години.

Същевременно Ригс разбира защо Мъртоу иска да се прибере жив всеки ден – той има семейство и новородено бебе. Докато разследването приключва, Ригс осъзнава, че може би е намерил нещо, за което си струва да живее: партньор и приятел (в лицето на Мъртоу). Дори Мъртоу смята, че партньорството им може и да се получи. Само ако Ригс не го убие пръв!

3 сезона (2016-2019 г.), 55 епизода х44 мин.
Уеб сайт: fox.com/lethal-weapon/
Фейсбук: facebook.com/LethalWeaponFOX/

От 6 декември 2017 г. по bTV Action. От 15 ноември 2018 г. - сезон II. От 8 ноември 2019 г. - сезон III.
От 24 юли 2018 г. по bTV. От 1 и от 24 август 2019 г. - повторение (сезон I - 18 епизода). От 27 август до 5 септември 2019 г. (8 епизода) и от 16 март 2020 г. (еп.9-15) - сезон II. От 3 до 23 април 2020 г. - сезон III.

ИЗБРАНО