Нюйоркска комбина

За филма

Оригинално заглавие: The Deuce
Държава: САЩ
Година: 2017
Жанрове: Драма

Режисьор: (създател и сценарий) Джордж Пелеканос, Дейвид Саймън


В зората на 70-те и през 80-те години в Ню Йорк се поставя началото на американската секс индустрия. Порното и проституцията в Манхатън са във вихъра си. През следващите десетилетия бизнесът ще се доразвие и достигне до обороти от милиарди долари, несънувани в началото дори и от най-смелите му апологети.

Поредицата проследява легализирането и последващия възход на порното и свързаните с него пазарни ниши от скромните му първи стъпки на Таймс Скуеър до бума, който подготвя почвата за днешните глобални размери.

Епизод 1 - "План":
Пилотният епизод ни запознава с братята близнаци Винсънт (Джеймс Франко) и Франки Мартино (отново Джеймс Франко). Единият е барман от Бруклин, работещ на две места със своенравна съпруга и две деца. Вторият – безгрижен комарджия с висящи задължения към местната мафия. Сериалът проследява случващото им се в суровия пропаднал начин на живот на Таймс Скуер през 1971 година.

Опитите на Винсънт да подобри живота си и да изплати дълговете на брат си го срещат с други изпаднали жители от средната класа, сред които проститутките-ветерани Кенди (Маги Джиленхол) и Ашли (Джейми Нюман), неопитните в занаята Дарлийн (Доминик Фишбек) и Лори (Емили Мийд) и сладкодумните сводници Си.Си. (Гари Кар), Лари (Кбенда Акинабе) и Родни (Клифърд Смит), които развиват бизнеса си с плът, необезпокоявани от полицията. Междувременно студентката Аби (актрисата от руски произход Маргарита Левиева) е принудена от приятели да купи анфетамини от улицата, което я води Таймс Скуеър и става повод подредения й благоприличен живот да се преобърне на 180 градуса.

Джеймс Франко режисира два от епизодите (3 и 7) в сезон 1.
Два сезона (2017 и 2018 г.)
8+9 епизода х60 мин.
Уеб сайт: hbo.com/the-deuce

От 11 септември 2017 г. по HBO.

ИЗБРАНО