Мама

За филма

Оригинално заглавие: Mom
Държава: САЩ
Година: 2013
Жанрове: Комедия

Режисьор: (създател и сценарий) Чък Лори, Джема Бейкър, Еди Городетски

В ролите: Ана Фарис, Алисън Джани, Мими Кенеди, Мат Джоунс, Сейди Калвано, Блейк Гарет Розентал, Джейми Пресли, Бет Хол


Ситком на CBS - комедия на Чък Лори, известен досега с „Теория за Големия взрив“, „Двама мъже и половина“, „Майк и Моли“.

Кристи (Ана Фарис) е самотна майка, която след години на безразсъдни решения вече е трезва и се опитва да вземе живота си в ръце. Тя е изправена пред ежедневните предизвикателства, които отскоро трезвата ѝ майка Бони (Алисън Джани) поставя пред нея в желанието си да ѝ се реваншира за всичките пъти, когато я е разочаровала.

Връзката на Кристи със собствените ѝ деца е допълнително предизвикателство. Дъщеря й Вайълет (Сейди Калвано) е сгодена за два пъти по-възрастен от нея мъж. 10-годишният й син Роско (Блейк Гарет Розентал) предпочита да живее с баща си Бакстър (Мат Джоунс) - бивш кръшкач, който съвсем скоро се е осъзнал.

За да остане трезва, Кристи разчита на подкрепата на групата на анонимните алкохолици, състояща се от спонсорката й Марджъри (Мими Кенеди), заможния Джил (Джейми Пресли) и емоционалната й приятелка Уенди (Бет Хол).

Кристи се опитва да остане позитивна, опитвайки се да превъзмогне миналото си и да изгради по-добро бъдеще, но - с обърканото ѝ семейство и многото спънки на живота - битката е тежка....

5 сезона (2013 - 2018 г.), 103 епизода х 18-21 мин.
Уеб сайт: cbs.com/shows/mom/
Фейсбук: facebook.com/Mom-tv-show-647163508664767/

От 6 юли 2017 г. по FOX Life (сезони I и II). От 7 август 2017 г. - сезони III и IV. От 18 юли 2021 г. - сезон VII.

ИЗБРАНО