Сянката на Елена

За филма

Оригинално заглавие: Em Família
Държава: Бразилия
Година: 2014
Жанрове: Сапун

Режисьор: (създател и сценарий) Маноел Карлос

В ролите: Габриел Брага Нунес, Хулия Ремерс, Умберто Мартинс, Бруна Маркезин


Историята на една невъзможна любов, изпълнена с интриги и съдбоносни обрати. Сюжетът поставя пред изпитание едно приятелство, доверието в семейството и моралните граници на човека.

Лаерте (Габриел Брага Нунес) дръзва да се влюби в най-неподходящото момиче – неговата братовчедка Елена (Хулия Ремерс). Силната му любов успява да разруши отношенията му с най-добрия му приятел Вержилио (Умберто Мартинс), който също я обича. Двамата се превръщат във врагове и непрекъснато водят борба за сърцето на Елена. Лаерте постоянно демонстрира своята ревност към Елена, но тя самата никога не е приемала собственическото му отношение. Въпреки това двамата се сгодяват. В нощта преди сватбата си с Елена, Лаерте се спречква с Вержилио и го удря тежко по главата. Смята го за мъртъв и го заравя, за да прикрие следите на престъплението, но успява ли да го премахне от пътя си завинаги?

В деня на сватбата се появява самият Вержилио от плът и кръв и обвинява Лаерт в опит за убийство пред олтара. Братовчедът е арестуван, осъден и губи контакт с любимата си жена. След случилото се Елена и Вержилио стават все по-близки. Двамата сключват брак и заживяват щастливо. След като Лаерте излежава присъдата си, заминава за Европа и изчезва безследно.

20 години по-късно, един нежелан „призрак“ от миналото се завръща и преобръща живота на всички. Елена и Вержилио разбират ужасната новина, че в клопката на „грешната“ любов на Лаерте попада и дъщеря им Луиза (Бруна Маркезин).

Ще продължи ли безумната любов между Луиза и Лаерт и как това ще се отрази на семейството?

143 епизода х75 мин.

От 8 февруари 2017 г. по Bulgaria ON AIR.

ИЗБРАНО