Тутанкамон

За филма

Оригинално заглавие: Tut
Държава: Канада, САЩ
Година: 2015
Жанрове: Исторически

Режисьор: Дейвид фон Анкен

В ролите: Авън Джоджиа, Бен Кингсли, Нонсо Анози, Сибила Дийн, Алекзандър Сидиг, Кайли Бънбъри, Питър Гадио, Идо Голдбърг


Минисериал на "Muse Entertainment" (Канада) и "Spike TV" (САЩ), посветен на най-младия фараон, управлявал древен Египет.

Един от най-именитите лидери в човешката история - Тутанхамун, популярен още като Тутанкамон (1333 - 1324 г. пр.н.е.) поема властта още 8-годишев и се бори за славата на Египет до смъртта си, когато е 19-годишен. През това време най-близките му съветници, приятели и любовници правят заговори в своите престъпни интереси.

Филмът отваря прозорец към свят, изпълнен с дълбока романтика, епични битки, политическо задкулисие и конспирации, ревност и дори убийства - за да ни покаже, че светът не се е променил много за последните 3 300 години, както и че най-младият египетски владетел е преживял реална драма в в своето време

В ролята на Тутанкамон е Авън Джоджиа, сановникът Ай е Бен Кингсли, генералът-пълководец Хоремхеб е изигран от английския актьор Нонсо Анози, а Анхе е австралийската актриса Сибила Дийн.

3 епизода (общо 270 мин.). Снимките са осъществени в Мароко.
Уеб сайт: spike.com/shows/tut

От 15 до 29 януари 2017 г. по bTV.
От 4 юли 2017 г. по bTV Cinema. От 11 ноември 2019 г. - повторение.

ИЗБРАНО