Екзорсистът

За филма

Оригинално заглавие: The Exorcist
Държава: САЩ
Година: 2016
Жанрове: Хорър

Режисьор: (създател и сценарий) Джереми Слейтър

В ролите: Алфонсо Ерера, Бен Даниълс, Кърт Иджайъуън, Алън Рък, Брайън Хауи, Хана Касулка, Джина Дейвис


По едноименния роман (1971 г., преведен в България като "Заклинателят") на американския писател Уилям Питър Блати.

Когато в живота на семейство Ранс нахлува демонично присъствие, двама свещеници трябва да обединят сили, за да се справят със злата сила.

Отец Томас Ортега (Алфонсо Ерера) е новото лице на католическата църква: прогресивен, амбициозен и състрадателен. Той ръководи малка, но лоялна енория в предградията на Чикаго и няма представа, че мирният му живот ще се промени завинаги.

Дълбоко в гетата на Мексико сити, друг свещеник се бори със злото на живот и смърт - отец Маркъс Кийн (Бен Даниълс) е съвременен рицар-тамплиер, сирак, отгледан от Ватикана, за да води война с враговете му. Отец Маркъс е всичко това, което отец Томас не е: непримирим, оскърбяващ и обсебен от мисията си, в постоянен сблъсък със своя съперник в църквата – тъмнокожия отец Бенет (Кърт Иджайъуън).

Между двамата отци е семейство Ранс, които принадлежат към енорията на Томас. На пръв поглед те са нормално американско семейство, но не всичко у дома им е такова, каквото изглежда... Главата на фамилията - Хенри (Алън Рък) се възстановява от травма. Най-голямата дъщеря Катрин (Брайън Хауи) се е самоизолирала и отказва да напусне стаята си. По-малката й сестра Кейси (Хана Касулка) чува странни гласове, идващи от стените. А майката Анджела (Джина Дейвис) вярва, че в къщата има някакво демонично присъствие, което се засилва с всеки изминал ден.

В отчаянието си тя моли отец Томас за помощ, като несъзнателно насочва наивния млад проповедник към конфронтация с отец Маркъс. Отделно от това, всеки от тях е изправен пред непреодолима задача, но заедно те се превръщат в единствената надежда на семейство Ранс за справяне със зла сила, която властва от векове.

10 епизода х45 мин.
Уеб сайт: fox.com/the-exorcist
Фейсбук: facebook.com/TheExorcistFOX/

От 9 януари 2017 г. по FOX. От 23 април 2018 г. - сезон II.

ИЗБРАНО