Хап и Ленърд

За филма

Оригинално заглавие: Hap and Leonard
Държава: САЩ
Година: 2016
Жанрове: Трилър

Режисьор: (създател и сценарий) Джим Микъл, Ник Дамичи

В ролите: Джеймс Пюърфой, Майкъл Кенет Уилямс, Кристина Хендрикс, Джими Симпсън, Бил Сейдж, Полиана Макинтош, Нийл Сандиландс, Джеф Поуп, Флорида Грейндж, Брайън Денехи


Мрачна, мистериозна и комична криминална драма по романите на Джо Р. Лансдейл, продукция на AMC Studios.
"Swamp noir" за двама близки приятели, една фатална жена, група овехтели революционери, двойка жестоки психоубийци, изчезнала плячка и полицаи.

Хап Колинс (Джеймс Пюърфой) е бивш активист от 60-те години, който е прекарал времето си в затвора, след като е отказал да бъде мобилизиран да се бие във Виетнам. 40-годишният неудачник лесно се подлъгва да помогне на бившата си съпруга Труди (Кристина Хендрикс), към която продължава да изпитва специални чувства, когато тя се появява отново с със своите мечти и обещания за намиране на изгубено съкровище.

Ленърд Пайн (Майкъл Кенет Уилямс) пък е неприкрит чернокож гей, ветеран от войната във Виетнам с много лош нрав. Избягал от семейството си в ранна възраст и в момента останал без работа, Ленърд се присъединява с радост към най-добрия си приятел Хап в търсенето на плячката, която ще промени живота им.

Развиващото се в края на 80-те години действие на разказа, построено върху безкрайно познатата схема за внезапното забогатяване, скоро набира скорост, за да се превърне в кървава вакханалия - когато, след освобождаването си от затвора, последният от бившите съпрузи на Труди тръгва на свой ред да търси съкровището.

Наситен с ексцентрични образи минисериал - вълнуващо пътешествие с уникален привкус на кънтри от Юга.
3 сезона х 6 епизода х60 мин. къв 2018 г.
Уеб сайт: amc.com/shows/hap-and-leonard
Фейсбук: facebook.com/hapandleonard/

От 2 януари 2017 г. по AMC. От 17 юли 2017 г. - сезон II. От 18 юни 2018 г. - сезон III.

ИЗБРАНО