Високо напрежение

За филма

Оригинално заглавие: Limitless
Държава: САЩ
Година: 2015
Жанрове: Крими

Режисьор: (създател и сценарий) Craig Sweeny

В ролите: Джейк Макдорман, Дженифър Карпентър, Хил Харпър, Мери Елизабет Мастрантонио, Том Дегнън, Колин Салмън, Брадли Купър


По едноименния кинофилм от 2011 г.

Криминална фантастика на CBS, която проследява шеметната и напрегната история на Брайън Финч (в ролята - Джейк Макдорман), който открива загадъчния наркотик "NZT" със свойства да усилва многократно мозъчната дейност. Той е принуден да сътрудничи на ФБР след като убийство, свързано с химикала, го поставя в полезрението на службата.

В тясно сътрудничество с Брайън, в основния екип на ФБР в Ню Йорк работят агент Ребека Харис (Дженифър Карпентър), талантлив следовател с тъмно минало, и агент Спелман Бойл (Хил Харпър), бивш военен офицер и довереник на Ребека. Те докладват на началника си, специален агент Насрийн Пуран-Наз (Мери Елизабет Мастрантонио), опитна манипулаторка на силите на реда.

Брайън постоянно е снабдяван с мистериозния медикамент и има способността да използва 100% от капацитета на мозъка си. Така той е многократно по-ефективен от всички останали агенти на ФБР, взети заедно, а това го прави най-големия кошмар за всички престъпници - и най-ценния агент, с който ФБР разполага.

Брайън има и тайни взаимоотношения със сенатор Едуард Мора (Брадли Купър) - обещаваш кандидат за президент, също употребяващ NZT, който има собствени планове за новото си протеже...

22 епизода х42 мин.

От 6 септември 2016 г. по FOX. От 1 ноември 2016 г. - повторение.

ИЗБРАНО