Ченс

За филма

Оригинално заглавие: Chance
Държава: САЩ
Година: 2016
Жанрове: Трилър

Режисьор: (създател и сценарий) Алекзандра Кънингъм, Кем Нън

В ролите: Хю Лори, Итън Суплий, Лиса Гей Хамилтън, Грета Лий, Стефания ЛаВи Оуен, Пол Ейдълстайн, Гречен Мол


Провокативен психологически трилър на Fox 21, създаден по едноименния роман (2014 г.) на американския белетрист в жанра "surf-noir" Кем Нън.

В центъра на историята е Елдън Ченс (Хю Лори), съдебен невропсихиатър от Сан Франциско, който неохотно бива въвлечен в опасния престъпен свят на сбърканата идентичност, полицейската корупция и психичните отклонения.

След погрешно решение, свързано с привлекателен пациент, който вероятно се бори или не се бори с разстройство на личността, Ченс се оказва мишена на деспотичната си съпруга, която е безапелационен полицейски детектив. Въпреки че не e по силите му, Ченс навлиза в мрачния подземен свят на града, докато междувременно преминава през труден развод и премеждия, свързани с дъщеря му тийнейджър - и скоро задълбава в изследване на едно от най-големите предизвикателства: мрачния непознат свят на човешкия разум.

20 епизода х60 мин.
Интернет стрийминг компанията "Hulu", собственост на NBC, FOX и Disney-ABC, е поръчала два сезона (общо 20 епизода). След голяма борба от страна на множество заинтересовани режисьори и студиа, "Hulu" печелят наддаването за сценария, а Хю Лори (англичанин, живеещ в Лос Анджелис) е обмислял 18 месеца дали да участва. Снимките са осъществени на различни локации в Калифорния.

Фейсбук: facebook.com/ChanceOnHulu

От 7 декември 2016 г. по FOX. От 17 януари 2018 г. - сезон II.

ИЗБРАНО