Елена от Авалор

За филма

Оригинално заглавие: Elena of Avalor
Държава: САЩ
Година: 2016
Жанрове: Анимация

Режисьор: Елиът М. Бур


Ситуирана в омагьосаната приказна земя на Авалор, сериалът разказва историята на Елена, смела и авантюристична тийнейджърка, която е спасила кралството си от злите сили и трябва да се научи да управлява като принцеса, докато порасне достатъчно, за да бъде кралица. Пътуването на Елена ще я накара да разбере, че новата й роля изисква съобразителност, издръжливост и състрадание, качествата на истински добрите лидери.

Историите включват влияния от различни латински и испански култури чрез архитектура, традиции, храна и обичаи. Магията, митологията, фолклорът и музиката също играят важна роля, като всеки епизод включва песни, обхващащи редица латиноамерикански музикални стилове включително Мариачи, Латински поп, салса, Банда и чилийски хип-хоп.

В първия епизод, Елена официално е коронясана за принцеса и спасява сестра си Изабел от Ноблинс (подобие на елф с променяща се форма, известен от митовете на Чили). Епизодът представя и Зузо - духовния водач на Елена в животинския свят, познат от вярванията на племената на маите в южната част на Мексико.

Във втория епизод, наречен „Сестра за пример“, Елена е разкъсана между обещанието да помогне на Изабел и изпълнението на кралските задължения.

В допълнителен специален филм „Елена и тайната на Авалор“ се разказва как Елена е била затворник в продължение на десетилетия в магическия си амулет и освободена от принцеса София от Енкансия.

Уеб сайт:disneyjunior.ca/shows/elena-avalor
21 епизода х24 мин.
Създател и сценарий: Крейг Гърбър.

Песента „Моят час“ се изпълнява от Дивна Станчева (youtube.com/watch?v=oXOguVMjkN0).

От 29 октомври 2016 г. по Disney Channel.

ИЗБРАНО