Как станах руснак

За филма

Оригинално заглавие: Как я стал русским
Държава: Русия
Година: 2015
Жанрове: Комедия

Режисьор: Константин Статский

В ролите: Матеуш Даменцки, Сергей Чирков, Светлана Иванова, Александра Урсуляк, Виталий Хаев, Анастасия Стежко, Денис Пянов, Никита Панфилов, Елизавета Кононова, Александра Кузенкина


Приключенската история на журналиста от вестник "American Post" Алекс Уилсън, който е принуден да напусне страната си и да отиде в Русия. От продуцентите на сериала "Кухня".

Алекс има дързостта да напише провокативна статия за американски конгресмен, след коeто е принуден да приеме дългосрочна командировка в Москва в руското издание на American Post. Докато е там, той създава свой личен блог в допълнение към задачите си и изучава руската действителност и загадъчната руска душа.

Всеки епизод завършва с нова статия за Русия, с която Уилсън цели да разкаже на сънародниците си за живота там от пръв поглед - както за предимствата, така и за недостатъците му. Докосва се и до любовта от пръв поглед, момиче на име Анна... Но ще успее ли да свикне с новия си начин на живот и да обича "по руски"?

Героите:
Алекс Уилсън (Матеуш Даменцки) – журналист, бори се в името на истината, принципен и честен човек, живеещ „в съответствие със закона“. Открива любовта и разбира какво означава да обичаш "по руски".

Роман Андреевич Быстров (Сергей Чирков) е шофьор в руския American Post и едновременно с това единствен приятел на Алекс, който му помага да се адаптира към руската действителност. Хитър и находчив мечтател, Роман живее със сестра си Анна, която наистина харесва Алекс.

Анна Быстрова (Светлана Иванова) е сестрата на Роман. Тя е медицинска сестра в спешна помощ и през цялото време следи за стерилността, дори и в ежедневието си. Това е и причината да се намира в постоянен конфликт с брат си. Анна е изключително приветливо момиче, но понякога става избухлива и остра. Счита себе си за патриот, защитавайки Русия във всеки един спор. В началото недолюбва сигналите от страна на Алекс, но с времето това се променя.

Екатерина Добровольска (Александра Урсуляк) е главният редактор на American Post в Русия. Има страхотна кариера, но едновременно с това се чувства и доста самотна. Мечтата й е да отиде в САЩ, за да работи в благоприятна среда. По пътя си среща Анатолий Платонов, който прави всичко възможно, за да е с нея.

Анатолий Анатольевич Платонов (Виталий Хаев) е руски олигарх. Независимо от тъмното си минало, Анатолий следва кодекс на честта и е благороден човек. Баща е на Ира, която излиза с Роман. При срещата на Анатолий с Роман, младият шофьор се представя като собственик на вестника, за да получи благословията на олигарха. Платонов се влюбва в редакторката на вестника Екатерина, но нейният непоколебим характер го принуждава да търси нови начини, за да я спечели.

20 епизода х24 мин.
Уеб сайт: ybw-group.ru/#section-full-project?url=%2Fproject%2Fkak-ya-stal-russkim

От 21 септември 2016 г. по Bulgaria ON AIR.

ИЗБРАНО