Великата

За филма

Оригинално заглавие: Великая
Държава: Русия
Година: 2015
Жанрове: Исторически

Режисьор: Игор Зайцев

В ролите: Юлия Снигир, Павел Деревянко, Наталия Суркова, Сергей Шакуров, Роман Мадянов, Виктор Раков, Марк Богатирьов, Павел Трубинер, Светлана Фролова, Виктор Тереля, Дмитрий Улянов, Станислав Любшин, Елена Руфанова


Политически игри, скандали и борба за власт в Русия през 18 век.

Екатерина Велика е най-дълго управляващият владетел на Руската империя - от 1762 г. до смъртта си. Поредицата представя историята й в ранните й години.

Сериалът разказва за живота и управлението на Екатерина през първите двайсет години от живота й в Русия, съпътствани от интриги, конспирации, борба за власт, скандали, но и от безусловна любов към Русия. Родена е като София Фредерика Августа фон Анхалт-Цербст, но на 16-годишна възраст се омъжва за наследника на руската императрица Елисавета Петровна – Петър III, и получава новото си име.

Бракът им се оказва несполучлив, както и управлението на Петър III, който наследява трона след смъртта на императрицата. Той не успява да спечели доверието на хората, нито да завладее сърцето на съпругата си. Екатерина е решена да се бори докрай за своето щастие и престола. Това е достатъчно, за да успее да обърне всичко в своя полза, дори и настроенията сред народа спрямо техния нов владетел - и успява да се превърне в една от най-влиятелните жени.

12 епизода х46 мин.
Уеб сайт: marsme.ru/ru/project-ekaterina-velikaya

От 15 юли 2016 г. по Bulgaria ON AIR.

ИЗБРАНО