Злокобна нощ

За филма

Оригинално заглавие: The Night Of
Държава: САЩ
Година: 2016
Жанрове: Крими

Режисьор: (създател и сценарий) Стивън Зейлиън, Ричард Прайс

В ролите: Джон Туртуро, Риз Ахмед, Майкъл Кенет Уилямс, Бил Камп, Джийни Бърлин, Амара Каран, Бен Шенкман, Афтън Уилямсън, Пауло Костанзо, Нед Айзенбърг, Набил Елуахаби, Чип Зайън


Стивън Зейлиън: “Това е крими история, полицейска история, правна история, история за изправителните институции. Когато направиш разказ за такъв случай и го разкажеш откровено, той от само себе си се превърща в социален.”
Сериалът е заснет в и в околностите на Манхатън. Базиран е на минисериала на BBC "Criminal Justice" (2008 г.), създаден от Питър Мофат.

Колежанинът Насир "Наз" Хан (в ролята - английският актьор Риз Ахмед), който от пакистанско-американски произход и живее с родителите си в Куинс, Ню Йорк, взима без позволение таксито на баща си, за да отиде на парти в Манхатън. Започнала чудесно, вечерта всъщност се превръща в кошмар, като завършва с ареста на Наз по обвинение в убийство...

Сериалът изследва усложненията на един заплетен кримитален случай с убийство в Ню Йорк, който добива културни и политически окраски. Историята проследява полицейството разследване, правните процедури и правораздавателната система, както и институцията Rikers Island, където обвиняемият очаква делото.

8 епизода, продукция на BBC и HBO.
Уеб сайт: hbo.com/the-night-of
Фейсбук: facebook.com/TheNightOfHBO

От 11 юли 2016 г. по HBO.

ИЗБРАНО