Супергърл

За филма

Оригинално заглавие: Supergirl
Държава: САЩ
Година: 2015
Жанрове: Фантастика

В ролите: Мелиса Беноист, Питър Фачинели, Калиста Флокхарт, Крис Ванс, Кайлър Лий


Екшън фантастика на Warner Bros. Television / CBS по комиксите на DC Comics.

Историята на Кара Зор-Ел (Мелиса Беноист). Тя е родена на планетата Криптон, но преди много години бяга, след като планетата й бива унищожена.

На Земята, където се озовава Кара, тя крие своите сили, подобни на тези на братовчед й Супермен. Сега, вече 24-годишна, Кара решава да приеме своите свръхчовешки способности и да бъде герой, както й е било отредено.

В сезон 2:
След унищожаването на Нон и Индиго, Супергърл и нейният екип трябва да се изправят пред нова заплаха под формата на тайна организация, позната като Кадмус. Неин шеф е Лилиан Лутор, която е виновна за пленяването на Джеремая. Кадмус решава да изкорени цялото извънземно присъствие от планетата и започва да сее паника измежду обитателите на Националния град, за да го постигне. По това време, Супергърл започва да обучава Мон-ел, избягал от своята планета, след като унищожителната вълна на Криптон я разрушава. От друга страна се появява Алекс, който изпитва неописуемо привличане от Маги Сойър, част от полицията на Националния град. Джеймс решава да вземе идентичността на справедливеца, познат като Гардиън. За това му помага Уин.

6 сезона (2015 - 2021), 16 епизода х43 мин.
Уеб сайт: cbs.com/shows/supergirl/
Фейсбук: facebook.com/SupergirlCBS

От 2 юни 2016 г. по bTV Action. От 25 април 2017 г. - сезон II. От 9 април 2019 г. - сезон III. От 30 април 2020 г. - сезон IV. От 27 април 2021 г. - сезон V. От 17 януари 2022 г. - сезон VI.

ИЗБРАНО