Светкавицата

За филма

Оригинално заглавие: The Flash
Държава: САЩ
Година: 2014
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (създател и сценарий) Грег Берланти, Андрю Крайсбърг

В ролите: Грант Гърсин, Кандис Патън, Рик Коснет, Даниел Панабейкър, Карлос Валдес, Том Кавано, Джеси Л. Мартин


Скоростна драма за супергерой, която проследява приключенията на най-бързия човек на планетата. Сeриалът е създаден от екипа, стоящ зад „Стрелата“ - изпълнителните продуценти Грег Берланти и Андрю Крайсбърг и режисьора Дейвид Нътър. По сценарий на Берланти, Крайсбърг и главния творчески директор на „Ди Си Ентъртеймънт“.

Екшън драмата проследява живота на Бари Алън – учен, работещ за полицията, със сърце на герой и искрено желание да помага на другите. Емоционално застинал след деня, в който майка му била убита (а баща му несправедливо осъден за престъплението), Бари бил прибран от разследващия инспектор Уест и бил отгледан в дома на полицая, заедно със свръх умната му дъщеря (и момичето мечта за Бари) Айрис.

Но когато внезапно се случва опустошителен инцидент в сградата на ускорителя за елементарни частици „С.Т.А.Р.“ се оказва, че Бари е придобил способността да се движи със свръх скорост. Бари винаги е имал сърце на герой, но новопридобитите му способности му дават възможност наистина да се държи като такъв.

С помощта на изследователския екип на лаборатория „С.Т.А.Р“, включително милиардера-визионер Харисън Уелс, експерта по биогенетика Кейтлин Сноу и вечно енергичния Сиско Рамон, Бари започва да изследва границите на засилващите се способности и да ги използва за предотвратяването на престъпления, с желанието никой да не стане жертва на трагедия, като тази сполетяла семейството му. Работейки с осиновителя си инспектор Уест, неговия високомерен партньор инспектор Еди Тауни и Айрис Уест, която учи Криминална психология, Бари използва супер силите си, за да помага на хората от Сентрал Сити, озаптявайки злодеите в града, много от които също са мутирали след експлозията в ускорителя за частици.

Прикривайки самоличността си и благодарение на невероятната си скорост, Бари не само може да се движи толкова бързо, че да не бъде засечен от човешкото око, но може да използва и енергия, която му позволява да достига до моменти извън времето – както в миналото, така и в бъдещето. С прекрасен характер и вечна усмивка Бари Алън, по прякор Светкавицата, най-накрая успява да продължи напред с живота си … много, много бързо!

5 сезона към 2018 г., епизоди х43 мин.
Фейсбук: facebook.com/CWTheFlash

С участието на:
Грант Гърсин в ролята на Бари Алън/ Светкавицата
Кандис Патън в ролята на Айрис Уест
Рик Коснет в ролята на Еди Тауни
Даниел Панабейкър в ролята на Кейтлин Сноу
Карлос Валдес в ролята на Сиско Рамон
Том Кавано в ролята на д-р Харисън Уелс
Джеси Л. Мартин в ролята на инспектор Джо Уест

От 7 септември 2015 г. по FOX. От 2 юни 2017 г. - сезон III.

ИЗБРАНО