Убийства в Рая

За филма

Оригинално заглавие: Death in Paradise
Държава: Великобритания, Франция
Година: 2011
Жанрове: Крими

Режисьор: (създател и сценарий) Robert Thorogood

В ролите: Danny John-Jules, Elizabeth Bourgine, Sara Martins, Kris Marshall, Gary Carr, Don Warrington, Ben Miller, Joséphine Jobert


Познатият хитов сериал на BBC1 се завръща с пети сезон. Хъмфри Гудман (Крис Маршал) най-накрая се е установил на красивия остров Света Мери, но не може да преодолее чувството, че нещо липсва в живота му. Когато Хъмфри решава, че купуването на лодка ще реши проблемите му, Дуейн (Дани Джон-Джулс) коректно поставя диагнозата криза на средната възраст – истинската причина за проблемите на Хъмфри е липсата на любовен живот.

Уверен, че има формула за откриването на любовта, Хъмфри се записва за консултации при Флорънс (Жозефин Жобер) само за да установи, че сложността на любовните срещите е по-объркваща от всички случаи, които се е опитвал да разреши досега. Способността на Хъмфри да намира решения може би не е много полезна в света на необвързаните, но в работата му неговият забележителен интелект и опит са подложени на тест, когато му се налага да разследва някои от най-заплетените убийства на острова Света Мери...

В сезон 8:
Инспектор Джак Мууни (Ардал О’Ханлън) започва постепенно да опознава остров Сен-Мари и хората, които живеят там. За съжаление няма много време за нещо повече, тъй като има редица дяволски хитри убийства, които трябва да бъдат разрешени. От местен радио диджей, убит в ефир, до работник в зоопарк, загинал от отровна стрела, Джак и екипът му трябва да се справят с тези предизвикателства.

Енергичната Руби Патерсън, която е и племенница на директора на полицията, е новото попълнение в екипа на Джак. Инспекторът ще трябва да поведе своя екип през всички трудности и проблеми, докато използва нетрадиционните си методи за разкриване на убийства. Най-трудните случаи тепърва предстоят.

Френската актриса и певица Жозефин Жобер отново е в ролята на следовател Флорънс Касел.

10 сезона (2011-2019), 64 епизода х60 мин.
Уеб сайтове: alibi.uktv.co.uk/shows/death-in-paradise/, bbc.co.uk/programmes/b01pvmf6
Фейсбук: facebook.com/DeathInParadiseUK/

От 14 април 2016 г. по FOX Crime (сезон V). От 29 април 2019 г. - сезон VIII.

ИЗБРАНО