Откраднат живот

За филма

Оригинално заглавие: Stolen Life
Държава: България
Година: 2016
Жанрове: Драма

Режисьор: (сценарий) Христина Апостолова

В ролите: Стоян Алексиев, Александър Алексиев, Димо Алексиев, Радина Думанян, Йоана Буковска-Давидова, Мария Каварджикова, Янина Кашева,Марта Вачкова, Луиза Григорова, Наум Шопов, Елен Колева


Медицински сериал - проследяват се драматичните обрати в съдбите на главните герои, случващи се на фона на динамичното ежедневие в голяма градска болница.
Главен сценарист - Христина Апостолова, продуцент - Евтим Милошев ("Dream Team"). Режисьори: Зорница София, Петър Вълчанов, Павел Веснаков, Станислав Дончев-Стамбата, Николай Костов.

Историите на героите се преплитат с наситените с напрежение случаи от лекарската практика, които създават актуалната рамка на сюжета и провокират интереса и емоциите на зрителите.

Млади, талантливи и красиви актьори си партнират с утвърдени имена, изненадващи обрати и интересни сюжетни линии, а интригата ще държи в напрежение от първия до последния епизод.

Любов, предателство, грях, изкупление, трудни решения и изненадващи обрати са в основата на драматичната история, която се разиграва на фона на екстремното ежедневие на лекарската професия. Главните герои са двама млади хирурзи, чиито съдби се преплитат още от раждането. Диктува ли ритъмът на сърцето ритъма на живота и могат ли най-добрите сърдечни хирурзи да овладеят собствените си сърдечни трепети?

Главните герои:
Проф. д-р Генадиев (Стоян Алексиев), доказан акушер-гинеколог, за когото даряването на живот е лична и професионална мисия, е в центъра на завръзката. Той самият мечтае за дете и след дълго очакване, съдбата му се усмихва. Но не всичко се случва така, както той очаква. На младият тогава мъж, се налага да вземе трудно решение.

Александър (Александър Алексиев) и Калин (Димо Алексиев) са родени на една и съща дата, в един и същи час, в една и съща болница и още от първия миг съдбите им се преплитат необратимо. Всеки от тях има свой път, но независимо от личните им качества и решения, един избор, независещ от тях самите, ще диктува живота им. И двамата по различни причини се посвещават на трудната лекарска професия без да знаят, че ще трябва да се намесват не само в съдбата на пациентите си, но и да лекуват собствените си душевни рани – знание, което не може да бъде придобито в нито един университет по света. За да бъдеш лекар трябва да положиш клетва, но може ли тя да помогне, когато се налага да решаваш собствената си съдба?

Александър е лекар, който първо е бил пациент, прекарал е цялото си детство в болничните стаи и буквално дължи живота си на медицината, затова съвсем естествено ѝ се посвещава изцяло. За него лекарската професия е предопределена. Калин е от докторска фамилия, израснал е с проблемите на пациентите и лекарите и за него изборът на професия също е предначертан. Неговата голяма лична и професионална цел е да докаже, че е достоен за лекарската си фамилия и да израсне като професионалист извън сянката на родителите си.

Тези трима мъже, способни да взимат рисковани решения, да се изправят, след като са паднали, да изпитват различни по сила и посока емоции, са пълнокръвни и сложни образи, които ще изненадат и провокират зрителите да заживеят с техните лични и професионални драми.

В главните женски роли:
Биляна Захариева (Радина Думанян) е главната героиня в сериала. Тя е млад и амбициозeн анестезиолог с идеалистични разбирания за професията; отнася се сериозно и задълбочено към всеки отделен случай и не допуска излишни рискове. Неин избраник е Калин, син на директора на болницата проф. Генадиев, с когото имат силна връзка, подкрепяна изцяло от двете фамилии – Генадиеви и Захариеви. Зад привидната сдържаност на очарователната Биляна се крият силни емоции, причина за множество драматични обрати.

Виолета Захариева (Йоана Буковска-Давидова) е майката на Биляна - властна жена, която е двигател на задкулисните игри в болницата и не пропуска възможност да се възползва от слабостите в здравната система, за да се облагодетелства лично. Безспорно е, че тя управлява семейството, грижи се за просперитета и бъдещето на съпруга си – АГ специалиста доц. Захариев и дъщеря им Биляна. Виолета е дълбоко манипулативна и съумява да намери приемливо оправдание дори в най-противоречивите си действия.

Евгения Генадиева (Мария Каварджикова) е скромна жена и добра съпруга на директора на МБАЛ „Св. Кирил” д-р Генадиев, когото дълго време не успява да дари с наследник. Евгения няма общо с лекарската професия, но целият ѝ живот косвено е свързан с нея, заради мъжа ѝ, сина ѝ и приятелското им обкръжение. Тя се радва за всеки професионален успех на любимите си мъже и преживява с тях всяка загуба, но има нещо, което не знае.
Една голяма и тъмна тайна тегне като прокоба над семейство Генадиеви. Цялата завръзка започва на 31 декември 1982 година, когато - след много опити и дълго очакване - Евгения ражда сина си. Малкият наследник на д-р Генадиев се ражда с тежка сърдечна малформация, която по онова време завършва фатално в голям процент от случаите. По същото време се ражда и друго бебе – здраво момченце, чиято майка умира непосредствено след раждането. Д-р Генадиев е изправен пред най-голямата дилема в живота си: да се намеси ли в съдбата, погазвайки Хипократовата клетва и човешките закони, или да приеме тежката си участ...
В историята се намесва и педиатърът д-р Кръстева (Янина Кашева - „Всичко е любов”), която е близка с д-р Генадиев и ще се превърне в „грозен белег от миналото му”.

Не такъв е случаят с главната сестра (Марта Вачкова) на болницата. Общоизвестен факт е, че именно главната сестра е „душата и сърцето” в един екип, от нейния характер и поведение зависи цялостният климат в болницата.

Продуцентът на сериала:
"Няма черно-бели персонажи, всеки от героите разкрива различни, често пъти изненадващи страни от личността си в зависимост от обстоятелствата. Това са образи в развитие, което ги прави толкова интересни, но и трудни за изиграване. Всеки от персонажите има своя скрита страна, която постепенно се разкрива с развитието на сюжета".

Фейсбук: facebook.com/otkradnat.jivot/

От 8 март до 2 юни 2016 г. по Нова телевизия (42 епизода х45 мин.)
От 13 септември до 14 декември 2016 г. - сезон II (39 епизода).
От 20 февруари до 26 май 2017 г. - сезон III ("Възмездието" - 57 епизода).
От 12 септември до 22 декември 2017 г. - сезон IV ("Чуждо тяло" - 52 епизода).
От 27 февруари до 29 май 2018 г. - сезон V ("Критична точка" - 52 епизода).
От 11 септември до 7 декември 2018 г. - сезон VI ("Анатомия на гнева" - 52 епизода).
От 26 февруари до 23 май 2019 г. - сезон VII ("Любовта лекува" - 39 епизода).
От 10 септември до 6 декември 2019 г. - сезон VIII ("Кръвни връзки" - 52 епизода).
От 25 февруари до 22 май 2020 г. - сезон IX ("Системата" - 43 епизода).
От 8 септември до 3 декември 2020 г. - сезон X ("Антитела" - 39 епизода).
От 23 февруари до 20 май 2021 г. - сезон XI („Финалът“) (39 епизода).

От 28 май 2018 г. по Diema Family. От 25 юли 2018 г. - сезон II.

ИЗБРАНО