Играчи

За филма

Държава: България
Година: 2016
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарист) Борис Борисов

В ролите: Филип Гуляшки, Христо Терзиев, Михаил Петров, Марина Колева, Димитър Георгиев-Дими, Калин Кирилов, Жана Яковлева, Емил Костадинов, Алекси Сокачев, Орлин Павлов


Ситком в жанра мокюментъри (пародия + документален филм) с интересни случки между противоположни характери с общо минало и общо бъдеще.
Продуцент - bTV Media Group: Андриян Генчовски, Борис Борисов и Мартин Райковски. Режисьор - Мартин Райковски. Сценарист - Борис Борисов.

В ролите на „големи играчи” влизат Филип Гуляшки, Христо Терзиев и Михаил Петров - това са тримата приятели - IT-то ("Айтито"), Каръка и Американеца, които имат различни интереси, цели, разбирания за живота и мечти. Обединява ги това, че са бивши съученици - и сестрата (Марина Колева) на единия от тях!

Част от ежедневието на трите момчета са още Чичката (Димитър Георгиев-Дими), Мързела (Калин Кирилов) и Майката (Жана Яковлева) - роднини и колеги, които може и да не правят живота им по-лесен, но със сигурност го правят доста по-интересен.

Гост-звезди в отделрните епизоди: Емил Костадинов, Алекси Сокачев, Орлин Павлов и други.
Оператор: Андриян Генчовски, музика и текст – Благослав Атанасов, оригинална песен – „Няма да спрем”, Milenium X.

В епизод 1:
Запознаваме се с тримата „играчи”, тяхното ежедневие, характери и разбира се – роднини. Една неочаквана среща след 5 години ще повлияе на техните съдби и ще им отвори нови хоризонти.

Героите:
КАРЪКА (в ролята - Христо Терзиев): Пристрастен е към залозите. Той залага редовно и ... губи редовно. Всеки един негов ден минава в местния пункт за залози, но никой не знае откъде намира пари за тях. Голямата цел в живота му е да спечели джакпота. Голям фен е на Барселона и на Меси, дори кучето му е кръстено на неговия идол.
Има и по-малка сестра, която работи в бара, където се намира пункта за залози. Обича я много, но често й се дразни, защото „се мисли за по-умна от него”.

АйТИТО (Филип Гуляшки): За него няма тайни в света на интернет и компютърните технологии. Проблемите идват, когато не е в къщи, защото там няма двете неща, без които не може – компютър и ... майка му. Мечтае един ден да създаде програма, която да промени света. Влюбен е в сестрата на Каръка, но няма смелост да й го каже. Привързан е към грижите на майка си.

АМЕРИКАНЕЦА (Михаил Петров): Той може да прави всичко. Бил е навсякъде. Жените са луди по него. Пълен е с хиляди истории от живота си в Америка. Единственото, което не трябва да забравя е... на кого каква „истинска история“ е разказал. Преди 5 години заминава за Щатите и повече никой не получава вест за него. След като се връща тук, иска да започне начисто. Има голямо самочувствие. Остроумен е. Целта му да е изкарва много пари без да му се налага да работи. Харесва сестрата на Каръка, харесва също и всички останали жени по света...

СЕСТРАТА (Марина Колева): Тя учи право, работи, ходи на плуване, йога, танци, фигурно пързаляне, баскетбол, скача с парашут, скача на батут, скача на въже, дори намира време и за гадже, с което обаче често се кара. Тя е момичето-мечта, попаднало на място, където се сбъдват мечти, но не и нейните.

МЪРЗЕЛА (Калин Кирилов): Ключовата дума в неговото ежедневие е „работа“. Той мрази всяка една работа. Иска да е спокоен, безгрижен и богат... и да не работи нищо! Но му се налага да работи като барман в заведението на баща си (ЧИЧКАТА)

ЧИЧКАТА (Димитър Георгиев-Дими): Той има бар. Той има властна жена. Той има мързелив син. Той е един щастлив мъж, защото някои нямат и това. Чичката е мъж на средна възраст. Бивш футболен съдия. Народен човек.

МАйКАТА (Жана Яковлева): Тя прави всичко за своето момче, което е вече почти на 30 години... най-често прави мусака. Отгледала е сама АЙТИТО. За нея той е още малко момче, което има нужда от нейната закрила и помощ. Обича го безкрайно и е готова на всичко за него. Често му напомня, че му е време да си намери жена, но всъщност я е страх да не бъде заменена от някоя „змия, която нищо не може и ще й съсипе детето”.

На 1 януари 2016 г. (пилотни 1 и 2 еп.) и от 5 до 12 август 2016 г. (епизоди 1 - 4) по bTV.
От 11 май 2016 г. по bTV Comedy. От 13 август 2019 г. - повторение.

ИЗБРАНО