Такси: Бруклин

За филма

Оригинално заглавие: Taxi Brooklyn
Държава: Франция, САЩ
Година: 2014
Жанрове: Екшън

Режисьор: (създател и сценарий) Franck Ollivier, Gary Scott Thompson, Stephen Tolkin

В ролите: Кайлър Лий, Жаки Идо, Джеймс Колби


Комедиен полицейски екшън на "Europacorp Television" за отношенията между нюйоркския таксиджия Лео Ромба (Жаки Идо) и полицайката Кет Съливан (Кайлър Лий).

След като баща й бива убит, а шофьорската книжка - отнета, шофьорът-имигрант се превръща за нея в шофьор, информатор от улицата и неофициален партньор. Докато Съливан заедно с неофициалния консултант на полицията разрешава случаи, тя се съюзява и с бившия си съпруг, за да открие убиеца на баща си.

Люк Бесон отдавна мечтае да претвори историята на филма „Такси” в сериал, а американската телевизия NBC харесва идеята и му дава тази възможност. Поредицата обаче не повтаря механично сюжета на известния си кино предшественик. Действието е пренесено в Ню Йорк. Съливан e известна със своята отдаденост на професията и непреклонността си в преследването на престъпниците. Въпреки своя опит обаче, Кет често изпада в конфузни и комични ситуации, а основната причина за това е безумното ѝ шофиране. След като книжката ѝ е отнета, Кет сключва сделка с таксиметровия шофьор да ѝ осигурява транспорт по време на нейните разследвания - в замяна на протекция срещу имиграционните служби, които искат да го екстрадират. Изключително умел шофьор, умен и надарен с добра интуиция, Лео би бил перфектният помощник на Кет, ако двамата не се караха постоянно. Техните противоречия често стават причина за неприятни, но и много забавни ситуации. Двамата обаче не се спират пред нищо, за да заловят престъпниците, които преследват.

12 епизода х43 мин.

От 21 декември 2015 г. по Нова телевизия. От 28 декември 2017 г. - повторение.

ИЗБРАНО