Бежанците

За филма

Оригинално заглавие: Refugiados
Държава: Испания, Великобритания
Година: 2014
Жанрове: Трилър

Режисьор: Давид Пинилос, Леон Симиниани

В ролите: Уил Кийн, Наталия Тена, Дейвид Лион, Дафни Кийн, Кен Епълдорн, Джонатан Мелор, Шарлот Вега, Гари Пикър


Съвместна продукция на BBC Worldwide и Atresmedia.
Селска общност е изправена пред милиони бежанци от бъдещето, търсещи подслон в настоящето.

Човечеството преживява най-масовото преселване в историята си. Три милиарда души от бъдещето преминават в настоящето, за да избягат от непосредствена глобална катастрофа. Всички те трябва да спасват 2 правила: не бива да говорят за бъдещето и не могат да се свързват със своите семейства.

Пристигането им изненадва всички, в това число фамилия Круз. Сюжетът се фокусира върху нейната история - историята на Самуел (ролята - Уил Кийн), Емма (Наталия Тена) и малката Ана (Дафни Кийн). Една обикновена двойка, която се опитва да свърже двата края. Макар парите да не достигат, двамата са благодарни за това, което имат – седемгодишна дъщеря Ани, а очакват и второ дете.

Една вечер на прага им се появява странник, който ги моли за подслон. Представя се като Алекс (Дейвид Лион), а историята му звучи невероятно. Идва от бъдещето, където се е случило нещо ужасно и затова търси убежище в настоящето. Животът им се променя заради мистериозния бежанец: той има своя мисия и за да я осъществи, няма да се поколебае дори да наруши правилата.

Новините по всички телевизионни канали потвърждават думите на Алекс, градовете са залети от бежанци от бъдещето. Ема и Самуел приемат гостенина в дома си. Но той нарушава правилата, разкривайки им факти от бъдещето. Очевидно той не е като другите бежанци, а изборът му на подслон не е случаен...

Емоционален трилър за обикновените хора и техните реакции, когато се изправят пред свръхестественото и непознатото.

9 епизода х52 мин.
Уеб сайт: http://www.lasexta.com/series/refugiados/

От 12 ноември 2015 г. по БНТ1. От 18 януари 2017 г. - повторение.
От 30 юли 2016 г. по БНТ2. От 12 септември 2017 г. - повторение.

ИЗБРАНО