Братовчеди

За филма

Оригинално заглавие: Cugino e cugino
Държава: Италия
Година: 2011
Жанрове: Комедия

Режисьор: Виторио Синдони

В ролите: Джулио Скарпати, Нино Фрасика, Еуридиче Евита Аксен


”Двама мъже и половина” по италиански – с повече шум, семейни грижи и трудна романтика.
Сериалът на Rai 1 събира двама мъже с едно дете и още две жени наоколо.

Филипо Раймонди е възпитател в затвор и вдовец, който живее с осемгодишния си син Марко. Семейният им дом в Рим внезапно е споделен с братовчеда Кармело Манкузо – сицилиански готвач без работа и с дългове. Съжителството е колоритно, докато умората на единия пропуска опитите за работа на другия между уроците на малкия.

За любовта няма свободно място, въпреки че Филипо е раздовоен между магистратката Моника и Елеонора – майка на Маргерита, с които синът му се запознава. Ежедневието им предлага изненади - обикновено за този, който е най-неподготвен.

В първите епизоди:
Филипо Раймонди работи като възпитател в затвор в Рим и отглежда сам сина си Марко. Нещастен инцидент с гаджето на сестрата на покойната му съпруга го поставя в необичайна ситуация. В този момент пристига братовчед му Кармело Манкузо. Въпреки че е неприятно изненадан, Филипо се съгласява да го приеме за няколко дни. За наблюдаващ магистрат в затвора е назначена Моника Фонтана, чиито прогресивни възгледи съвпадат с идеите на Филипо. Кармело си търси работа като готвач, но никъде не оценяват способностите му. Детегледачката Джасмина е обвинена в кражба и не успява да вземе Марко от училище. Това е повод да открие нови приятели – Маргерита и нейната майка Елеонора. Филипо и Моника успяват да заловят избягалия затворник Делгадо. Филипо разбира, че братовчед му е получавал пенсията на покойната си майка и подлежи на съдебно преследване. Затворникът Бово създава проблеми, тъй като жена му е признала, че живее с друг мъж. Кармело приема да бъде суфльор и готвач едновременно. Филипо се опитва да спечели благосклонността на Моника, а Елеонора открито флиртува с него. След като на сцената излиза котаракът Ремо, Кармело е уволнен...


12 епизода х50 мин.

От 5 октомври до 3 ноември 2015 г. по БНТ1. От 18 септември 2017 г. - повторение.
От 18 юни 2016 г. по БНТ2. От 1 септември 2017 г. - повторение.

ИЗБРАНО