Скорпион

За филма

Оригинално заглавие: Scorpion
Държава: САЩ
Година: 2014
Жанрове: Екшън

Режисьор: (създател и сценарий) Ник Сантора

В ролите: Елиъс Гейбъл, Катарин Макфий, Робърт Патрик, Еди Томас, Джейдън Уонг, Ари Стидъм


Драматичен екшън на CBS по истинската история на ирландеца Уолтър О’Брайън с хакерски псевдоним "Скорпион".
Фабулата е изградена около идеята на О’Брайън да сформира екип от гениални хора, с които да разрешават проблеми със сигурността и тероризма на глобално ниво.

Ексцентричният гений (в ролята - Елиъс Гейбъл) събира екип от брилянтни умове - последна линия в защитата срещу високотехнологични заплахи за глобалната сигурност. Агентът от държавния департамент по сигурността Кейб Гало (Робърт Патрик) им осигурява перфектната работа, която да им даде възможност да проявят уменията си с пълна сила.

В екипа от гении има и една обикновена жена - Пейдж (Катарин Макфий), самотна майка на 9-годишно момче. Тя е сервитьорка и едва свързва двата края, когато среща О'Брайън и екипа му в пилотния епизод. Задачата ѝ е да помогне на екипа да общува с нормални хора - тя научава от Уолтър, че синът ѝ не е дете със затруднения, а всъщност е гений. Д-р Тобайъс Къртис - Тоби (Еди Томас) е гениален поведенчески психиатър, който лесно „разчита“ хората. Той е пристрастен към хазарта и влюбен в Хепи Куин (Джейдън Уонг). „Щастливата кралица“ е блестящ машинен инженер, която може да поправи всичко; тя е и единствената жена-гений в екипа. Силвестър Дод (Ари Стидъм) пък е гениален математик и статистик, изключително чувствителен и тревожен тип.

В сезон 2:
Екипът от гении влиза в серия нови изпитания с невъзможен изход. Мисии под прикритие, романтични обрати, кибер атаки, “умни” сгради и тайни саботажи ще са само част от заплетените случаи и сложни високотехнологични заплахи на съвремието, които ще се наложи те да решат. Към актьорския състав се присъединяват Алана Де Ла Гарса и Травис Ван Уинкъл.

Поредна непосилна за човешките възможности мисия. Отборът от гении е призован от новия шеф на Департамента за вътрешна сигурност Адриана Молина (Алана де ла Гарса). Задачата е да обезвредят ядрено захранен руски спътник, изваден от орбитата си, който се е насочил към територията на САЩ и заплашва със взрив живота на 10 милиона души в Южна Калифорния. О’Брайън все още се възстановява след тежките травми от спасителната операция в края на първи сезон. Въпреки това той поема мисията, която се оказва не по-малко опасна. Скоро става ясно, че за да бъде предотвратен сблъсъкът, сателитът трябва да се обезопаси още при навлизането му в стратосферата или дори в космоса.

Новата шефка (Де Ла Гарса) обаче ще забърка ексцентричния гений Уолтър - "Скорпион" (Елиъс Гейбъл) и неговите хора в задкулисните политически игри за власт, а последствията ще бъдат изненадващи и не особено приятни.

Освен приключения в космоса заради мисията с руския спътник, екип “Скорпион” ще се отправи на пътешествие в морските дълбини, което ще ги сблъска с мичман Нейтън Хол (в ролята - Травис Ван Уинкъл). Междувременно, на Пейдж (Катарин Макфий) и Уолтър ще им се наложи да се изправят пред чувствата си един към друг, след като запис от болнична камера разкрива интимен момент между двамата.

В сезон 3:
Екипът от супергении е поставен в серия нови изпитания с невъзможен изход, а събитията ще надминат всички очаквания. Още в първи епизод екипът на Уолтър ще се изправи пред предизвикателството да предотврати ядрен апокалипсис, след като хакери установяват контрол върху системите на командването на флота и заплашват да активират атомните оръжия на борда на самолетите и корабите, изстрелвайки ги към Лос Анджелис и други големи американски градове. Екип “Скорпион” проследява хакерската атака и установява, че е извършена от България!

Слай, Кейб и Тим се отправят към София на борда на един от най-бързите самолети в света, за да открият извършителите, но в столицата ни ще се сблъскат с местната мафия...

4 сезона (2014 - 2018), 93 епизода х43 мин.
Уеб сайт: cbs.com/shows/scorpion/
Фейсбук: facebook.com/ScorpionCBS

От 1 юни 2015 г. по Нова телевизия. От 13 декември 2016 г. - сезон II (от 25 септември 2019 г. - повторение). От 8 август 2017 г. - повторение (сезони I и II). От 11 юни 2020 г. - сезон III. От 16 юли до 14 август 2020 г. - сезон IV (от 14 октомври 2021 г. - повторение).

От 6 ноември 2015 г. по AXN. От 11 ноември 2016 г. - сезон II. От 9 август 2018 г. - сезон III. От 15 октомври 2018 г. - сезон IV.

От 16 февруари 2016 г. по Diema. От 3 април 2017 г. - повторение. От 14 октомври 2017 г. - ново повторение. От 16 май 2018 г. - сезон II. От 13 декември 2019 г. - повторение от сезон I (от 14 януари 2020 г. - сезон II, от 10 февруари 2020 г. - сезон III, от 26 февруари 2020 г. - сезон IV). От 4 август 2020 г. - следващо повторение от сезон I (от 8 октомври 2020 г. - сезон III, от 12 ноември 2020 г. - сезон IV).

От 13 април 2016 г. по AXN Black.
От 1 ноември 2018 г. по FOX. От 2 юни 2021 г. - сезон III.

ИЗБРАНО