Банши, Пенсилвания

За филма

Оригинално заглавие: Banshee
Държава: САЩ
Година: 2013
Жанрове: Екшън

Режисьор: (създател и сценарий) Дейвид Шиклър, Джонатан Тропър

В ролите: Антъни Стар, Ивана Миличевич, Улрих Томсен, Ръс Блекуел, Франки Фейсън, Хун Лий


Току-що освободеният под гаранция ловък крадец Лукас Худ (Антъни Стар) открадва самоличността на шерифа на Банши – градчето в щата Пенсилвания, в което някогашната му партньорка в измамите и любовница Кари Хоупуел (Ивана Миличевич) се опитва да започне нов живот.

Лукас привлича вниманието на оплелия градчето в корупционните си схеми гангстер Кай Проктър (Улрих Томсен). Това, естествено, не предвещава нищо добро...

Преди 15 години Лукас се предава на полицията, за да помогне на една жена да се измъкне невредима след кражба на скъпи бижута - тогава я е видял за последен път и сега я издирва в затънтения град. Появата му обаче ще извади наяве много мръсни тайни, каквито уж тихото градче крие в наистина огромни количества.

В третия сезон:
Тайните са на път да разтърсят из основи спокойното всекидневие на Банши. Повечето от жителите му са амиши, които приемат на доверие действията на шерифа-самозванец Лукас Худ. Всъщност Лукас не представлява закона, а бяга от него – под хитрото прикритие, което си е измислил, той продължава да движи престъпните си дела заедно с бившата си любовница Кери. Всичко щеше да върви перфектно, ако жестоките гангстери, които Худ е измамил преди години, не бяха по петите му, твърдо решени да си отмъстят.

След смъртта на бащата на Кери - гангстера Рабит, на Лукас му е все по-трудно да крие истинската си самоличност от своите заместници. За капак на всичко, той се замесва в конфликта между двама местни бандити, от които никой няма да излезе сух.

И в третия сезон Лукас Худ продължава да раздава правосъдие и същевременно да развива престъпната си дейност. Кари Хопуел, прословутата крадла на бижута, живее в Банши под фалшива самоличност със семейството си, което наскоро научи за криминално ѝ минало. Кай Проктър (Улрих Томсен) е заплашителният богат бизнесмен, който смята, че стои над закона. Шугър Бейтс (Франки Фейсън) пък е силният и мъдър бивш боксьор, а също така и бивш затворник, който в момента е собственик на местния бар; Джоб (Хун Лий) е опасен травестит и компютърен хакер, който съдейства на Лукас и Кари в наказателните им мероприятия.

Във второстепенните роли влизат Ръс Блекуел в ролята на Гордън Хоупуел - кметя на Банши, Мат Сервито като Брок Лотъс, заместник на Лукас, Триест Кели Дън като Шибан Кели, заместничка на Лукас и негова нова интимна приятелка, Райън Шейн като Дейва (дъщерята на Кари Хопуел), която е разтърсена от новината, че Лукас ѝ е баща, Лили Симънс в ролята на Ребека Бауман - взета под крилото на чичо си Кай Проктър, а сега се опитва играе все по-голяма роля в престъпната дейност на града; Одет Анабъл като Нола Лонгшадоу – американка с азиатски произход, която се опитва да отмъсти за убийството на брат си.

Новото актьорско попълнение в третия сезон включва Лангли Къркууд в ролята на двуличния полковник от флота Дъглас Стоу и Афтън Уилямсън в ролята на Алисън Мединг, нов помощник-областен прокурор на Банши.

4 сезона към 2016 г. х10 епизода х60 мин.
Уеб сайт: http://www.cinemax.com/banshee/

От 2 март 2013 г. по Cinemax. От 7 февруари 2015 г. - сезон III. От 3 април 2016 г. - сезон IV (повторение - от 4 септември 2016 г. по HBO3 и от 6 септември 2016 г. по HBO).

ИЗБРАНО