Ченгета

За филма

Оригинално заглавие: Flics
Държава: Франция
Година: 2008
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Olivier Marchal

В ролите: Frédéric Diefenthal, Yann Sundberg, Catherine Marchal, Alice Vial, Annabelle Hettmann, Dioucounda Koma, Gwendoline Hamon


Полицейска драма на GMT Productions и TF1.

Основните персонажи:
Комисар Леа Leгранд (Catherine Marchal) е директор на съдебната полиция на Париж и в нейно подчинение са Ях и Константин. Тя прави всичко, за да работят като екип въпреки съперничеството помежду им; в миналото е работила на терен заедно с тях.

Командант Виктор Яхвили - "Ях" (Frederick Diefenthal) е началник на Отдела за борба с бандитизма (BRB), има в екипа си като стажант Мари Ван Сан. В миналото е постигнал предимство пред Константин в предпочитанието на годеницата му Елза, тяхна обща приятелка, което обаче е завършило много зле...

Командант Борис Константин (Yann Sundberg) е началник на Криминалния отдел (BC, или "кримките"); неговата годеница е била убита и в основата е бил любовният триъгълник между нея, него и Ях. Константин е готов на всичко, за да бъде винаги преди Ях в работата им.

Лейтенант Мари Ван Сан (Alice Vial) е стажантка при Ях и е най-добрата приятелка на Ан Роси. Във втория сезон я виждаме бременна и работеща като затворнически надзорник.


Лейтенант Ан Роси (Annabelle Hettmann) е стажантка при Константин, която му напомня на покойната му годеница Елза. Поради това сходство, Легранд иска да я премести на друга служба.

Два сезона, 8 епизода х52 мин.
Уеб сайт: http://www.tf1.fr/flics/

От 2 ноември 2014 г. по TV7.
От 2 ноември 2019 г. по БНТ1. От 13 април 2020 г. - повторение.
От 17 март 2020 г. по БНТ2.

ИЗБРАНО