Адвокатите

За филма

Оригинално заглавие: The Practice
Държава: САЩ
Година: 1997
Времетраене: 60 минути
Жанрове: Крими

Режисьор: David E. Kelley

В ролите: Дилън Макдърмът, Майкъл Бадалучо, Стив Харис, Лара Флин Бойл, Камрин Манхайм, Кели Уилямс


За адвокатите от фирма “Донъл, Янг, Доул и Фрут” всеки случай е важен, а всеки клиент – достойна причина за борба докрай. Четенето между редовете на закона е основният “модус операнди” за кантората, а нейните служители са успели да усъвършенстват това до най-висша степен, като успяват да превърнат дори най-противоречивите пледоарии в сигурен начин да спечелят съдебните заседатели на своя страна. И въпреки че печелят всяко дело, преследването на справедливост си остава приоритет до произнасянето на присъдата, а понякога – и след това. Желанието за справедлив край на процеса обаче води понякога до етични и морални сблъсъци между съдружниците в кантората.

Действието се развива в Бостън, САЩ.
Чувствителният и състрадателен адвокат Боби Донъл (в ролята - Дилън Макдърмът) често се бори със съвестта си, тъй като е принуден да прекрачва границата между моралните си принципи и етичните си задължения към клиентите.
Адвокат Линдзи Доул (Кели Уилямс) е бивше гадже на Боби, която непрекъснато е преследвана от куп психически неуравновесени клиенти.
Адвокат Юджийн Янг (Стив Харис) не може да забрави по-големия си брат, починал в затвора, след като е бил осъден за престъпление, което не е извършил. Янг ще преследва закона докрай.
Адвокат Еленор Фрут (Кемрин Манхайм) е четвъртият партньор във фирмата. Тя е сама майка, придобила дете с помощта на изкуствено осеменяване, която непрекъснато се сблъсква с проблеми, причинени от теглото и външния й вид.

“Адвокатите” е награждаван сериал: Златен Глобус, Пийбоди, номинациии за наградите Еми (печели два пъти), специална награда на Американската асоциация на адвокатите, множество други отличия.

От май 2012 г. по AXN Crime (сезон VII).

ИЗБРАНО