Светлината на моя живот

За филма

Оригинално заглавие: Diya Aur Baati Hum - "DABH"
Държава: Индия
Година: 2011
Жанрове: Сапун

Режисьор: Rohit Raj Goyal, Sumit Mittal

В ролите: Anas Rashid, Deepika Singh, Gautam Gulati, Ashok Lokhande, Kanika Maheshwari, Neelu Vaghela, Rashmi Pitre, Varun Jain, Sehrish Ali, Aryan Sharma


Романтична драма за пътищата на Сандия (в ролята - Deepika Singh) и Сурадж (Anas Rashid), които се преплитат по странен начин.
На пръв поглед двамата нямат нищо общо – тя е образована, той – обикновен и неграмотен сладкар. Но съдбата неколкократно ги сблъсква и най-накрая двамата се венчават при странни обстоятелства.

С времето тайните и лъжите, при които е започнал техният брак, излизат наяве. Сандия е чужда в новия си дом, не разбира нито порядките, нито ценностите на семейството. Възпитана да уважава възрастните, тя не се опълчва на своята свекърва (Neelu Vaghela), но трябва да реши – дали да се превърне в типичната домакиня или да продължи да преследва мечтата си – да се изучи и да стане полицай.

Подкрепа получава от най-необичайното място – от своя съпруг, който трябва да балансира между властната си майка и амбизиозната си жена.
Историята показва, че един мъж може да се превърне в подкрепа за своята жена и да ѝ даде сила, за да осъществи тя своята мечта. Сандия завършва обучението си в индийската полиция и започва работа в местното полицейско управление в Пушкар (малък град с около 15 000 жители в щат Раджастан).

Герои:
Сандия – 20-годишно интелигентно и амбициозно момиче, което мечтае да стане полицай. Семейството ѝ я подкрепя, но тя внезапно губи родителите си при нещастен инцидент. След това животът й се обръща на 360 градуса. Склонява, въпреки волята си, да се омъжи за Сурадж и попада в семейство съвсем различно от това, в което е израснала.


Анкур - Брат на Сандия, който заминава на работа в Америка със своята съпруга, но е отговорен за сестра си и трябва да я омъжи в добро семейство. Бързайки да изпълни братския си дълг или по-скоро да се оттърве от това бреме, той твърди, че ѝ е намерил добра партия в лицето на Сурадж - заблуждава я, че е перспективен, завършил бизнес администрация, и Сандия склонява да се омъжи за него.


Сурадж – съпруг на Сандия. Симпатичен и мил млад мъж, който има сладкарница в град Пушкар. Всички го уважават, въпреки че е завършил едва девети клас. Сурадж е много отговорен и се грижи за цялото си семейство. Опитва се да балансира между майка си и жена си, тъй като много държи и на двете жени, които са коренно различни.


Сантош – майка на Сурадж. Изключително властна и строга жена, стожер на традициите. Никой в семейството не смее да ѝ се опълчи, думата ѝ е закон. Въпреки че е доста груба, тя е справедлива, а в сърцето си е добра.


Рати – съпруг на сантош, мъж под чехъл. Добродушен, все се оплаква от влошено здраве; не смее да противоречи на жена си, но все пак успява да я умилостивява.


Викрам – по-малкият брат на Сурадж, собственик на магазин за сарита. Много хитър, готов да направи всичко за пари.


Менакши – съпруга на Викрам, алчна и лукава, винаги плете интриги, често отнася гнева на свекърва си.


Мохит – най-малкият брат на Сурадж, учи в колеж, но често лъже Сурадж, за да му измъкне пари.


Чави – сестра на Сурадж, учи в колеж, но повече набляга на забавленията и не е много трудолюбива.


Чатури – помощничка в дома на Сантош. Вечно мрънка, че работата ѝ е в повече, но не напуска. Много харесва Сурадж и Сандия и винаги им помага и ги защитава.

Уеб сайт: http://www.starplus.in/show/diya-aur-baati-hum/home_134.aspx
524 епизода (2011 - 2013) х30 мин.

От 17 октомври 2014 г. по bTV.

ИЗБРАНО