Престъпления без граници

За филма

Оригинално заглавие: Crossing Lines
Държава: Франция / Германия / САЩ
Година: 2013
Жанрове: Екшън

Режисьор: (сценарий) Edward Allen Bernero

В ролите: Уилям Фиктнър, Доналд Съдърланд, Марк Лавойн, Габриела Песион, Ричард Флад, Томас Влашиха, Клара Исова, Лара Роси, Кери-Ан Мос, Рей Стивънсън, Елизабет Мичъл, Горан Вишнич


Продукция на Sony Pictures Television Networks, криминална екшън драма.

За да се справи със специфичната същност на престъпления на територията на цяла обединена Европа, Международният наказателен съд в Хага създава специални екипи, чиито правомощия нямат граници.


Това е историята на един такъв екип, съставен от петима полицаи с различна националност, ръководени от капитан Луи Даниел.


Макар че нямат общо помежду си, членовете на екипа трябва да се научат да живеят и работят заедно, в едни от най-опасните и потенциално смъртоносни условия.


Поместено в неупотребяван склад, това подразделение на Международния наказателен съд се сблъсква с бюрократични, правни и културни пречки, докато прекосява най-екзотичните точки на света. Изпълнено с напрежение, опасности и екшън, тяхното ежедневие е изцяло отдадено на правосъдието. Взаимоотношенията между героите са истинска сага за силата на приятелството, взаимното доверие и вътрешната красота.


Сезон 2:

Сезонът започва точно оттам, откъдето завърши сезон 1 – с възможността Ан-Мари да е мъртва и въпросът дали Дорн ще остави Иванов да убие Луи. Дорн селедва плана си да сключи сделка с Димитров и да размени Бардов за Луи и Ребека. Остават само 24 часа, преди те да бъдат убити и екипът трябва да направи всичко, на което е способен за да ги спаси, докато Дорн от своя страна прави всичко, на което е способен за да хване Димитров.

Бившият партньор на Хикман от Ню Йорк, следовател Аманда Андрюс, е по средата на опасно спасяване на отвлечена млада жена. В действителност това се оказва капан, поставен от Дженовезе – отколешен враг на Хикман и Андрюс, който се е върнал в Ню Йорк. Екипът лети за щатите, където сблъсъкът между Хикман и Дженовезе е неизбежен. Междувременно, в Международния наказателен съд Дорн търси начин, по който да съобщи на Ребека ужасна новина.

Част от еп. 3 е сниман в София, България.

Снайперист с професионални умения избива хора безразборно, но с особена ярост, за да привлече внимание върху политическите си убеждения. Той убива петима души в Париж и още петима в София, умело си осигурява участието на екипа, за да достигне до истинската си цел - международна платформа за екстремистки си искания. Престрелка в планините на Австрия поставя Луи директно под прицела на снайпериста.


Епизоди х43 мин.


От 21 октомври 2013 г. по AXN. От 8 септември 2014 г. - сезон II. От 12 октомври 2015 г. - сезон III.

От 4 юли 2014 г. по AXN Black. От 12 февруари 2016 г. - сезон III.

ИЗБРАНО