Чарли Джейд

За филма

Държава: ЮАР / Канада
Година: 2005
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (сценарий) Chris Roland, Robert Wertheimer

В ролите: Джефри Пиърс, Майкъл Филипович, Мишел Бъргърс, Тирон Бенскен, Дани Киоу, Мари-Жюли Ривест, Патриша Маккензи


"Charlie Jade": Чарли Джейд е нестандартен частен детектив в паралелния свят, управляван от пет огромни мултинационални корпорации. Той живее в Кейп сити - най-големия град в неговата икономическа зона, а вселената му се нарича Алфавърс.

Вселените са три - алфа, бета и гама.


Чарли е израснал по жестоките мокри улици на този град. Той го познава добре, знае как да прелита под радарите и да експлоатира операционната система, управляваща обществото. Той е един от малкото, контролиращи собствения си живот: притежава собствен детективски бизнес, независим от петте големи компании.


Светът му се променя завинаги през една дъждовна нощ, когато среща треперещо младо момиче, криещо се в преддверието на офиса му. Мистериозната посетителка търси помощта му, за да избяга от Кейп сити, в който тя се чувства изгубена - място, в което тя не разпознава нищо.

Изморен след дълга нощ и без желание да ѝ помогне, Чарли я наблюдава как тя изпада в паника и как изчезва. На другата сутрин е призован в моргата от детектив Сю Сю Тукарс и там вижда трупа на момичето, убито малко след като е избягало от офиса му. Оставен насаме с нейното тяло и с нарастващото си чувство за вина, Чарли се опасява, че тя е казвала истината - невъзможната истина, че тя няма идентичност или история, което е странно за развития Кейп сити.



Джейд подозира, че убиецът ѝ е Оуен Боксър, обитаващ тайно място в пустинята, притежавано от най-голямата корпорация "Векскор Текнолоджис" - семейна фирма на Боксърови.

Това, което Чарли не знае е, че вътре в помещенията на компанията се провежда финален тест, който ще преобърне времето и пространството и ще позволи плячкосването и краденето на ценни ресурси от една вселена към друга.


Скоро Чарли се оказва в центъра на заговор от огромен мащаб, който не може да остане в рамките на една отделна вселена. Силна експлозия от фирмения комплекс обаче го отхвърля чак на близкия хълм и той вижда срутването на стените, разделящи вселените. В този момент той е преминал границите и се озовава във вселена "бета".

Докато се губи в безсъзнание, той си спомня думите на изгубеното и отчаяно момиче... В новата вселена той попада заедно с жена на име Рийна - самата тя е от вселена "гама" и е организирала заедно с приятеля си експлозията в централата на "Векскор". Чарли и Рийна срещат там журналист, с когото се опитват да разкажат за манипулациите на "Векскор", управляваща и трите вселени и построила портали между тях.


Уеб сайт: http://guide.charliejade.net/

Един сезон, епизоди х45 мин.


От 16 май 2014 г. по TV7.

ИЗБРАНО