Слийпи Холоу

За филма

Оригинално заглавие: Sleepy Hollow
Държава: САЩ
Година: 2013
Жанрове: Приключенски

Режисьор: (сценарий) Phillip Iscove, Alex Kurtzman, Roberto Orci, Len Wiseman

В ролите: Nicole Beharie, Tom Mison, Orlando Jones, Katia Winter, Lyndie Greenwood


Съвременна версия на класическия разказ на Уошингтън Ървинг „Легенда за Сънната долина“ ("The Legend of Sleepy Hollow"), в която героят се среща с мистериозен конник без глава.
Икабод Крейн (в ролята - Том Майсън), убит в битка през 1790 г., е възкресен и пренесен два и половина века във времето - в 2013 г., за да разкрие една мистерия, датираща от времето на Бащите-основатели на САЩ. Заедно с него е възкресен и прословутият Конник без глава, който извършва безразборни убийства в днешния град Слийпи Холоу.

Икабод бързо осъзнава, че спирането на Безглавия е само началото, защото възкресеният ездач е едва първият от четирите конника на Апокалипсиса и само един от внушителните врагове, пред които трябва да се изправи, за да защити не само Слийпи Холоу, а и целия свят.

Всичко е дело на борбата между две секти – една добра и една лоша. Ако Конникът не бъде спрян, тъмните сили на Отвъдното ще завладеят Земята. Но безглавото чудовище е хитро и бързо започва да си служи със съвременните оръжия...
На помощ на Крейн идва новоназначеният шериф Аби Милс. Тя се оказва на тази длъжност, след като Конникът убива предишния шериф. Аби открива, че в градчето има две окултни групи и именно те са призовали Конника.

Епизоди х45 мин.
Уеб сайт: fox.com/sleepy-hollow/

От 4 януари 2014 г. по FOX (сезон I - 13 епизода). От 2 декември 2014 г. - сезон II. От 15 януари 2016 г. - сезон III. От 12 юни 2017 г. - сезон IV.

ИЗБРАНО