Женени с деца

За филма

Оригинално заглавие: Married with Children
Държава: САЩ
Година: 1986
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Рон Лийвит, Майкъл Мой

В ролите: Ед О'Нийл, Кейти Сейгъл, Кристина Апългейт, Дейвид Фостино, Аманда Биърс, Тед Макгинли


Няма начин да не сте ги гледали. Забавните истории на семейство Бънди са едни от най-успешните и обичани от публиката в цял свят.

Сериалът получава множество добри отзиви и признания, сред които 7 номинации за награди „Еми”, 7 номинации за „Златен глобус”, номинация от Casting Society of America и др.

Семейство Бънди от Чикаго са главните действащи лица. Те нямат нищо общо с обичайните щастливи и захаросани американски семейства, а точно обратното – олицетворяват техните недостатъци, които никой не е имал смелостта да признае. С нестандартен хумор и непоколебима откритост поредицата прави един от най-реалистичните и запомнящи се портрети на едно американско семейство от средната класа.

Главните персонажи са някогашният играч на американски футбол Ал Бънди (Ед О’Нийл), който е продавач на обувки, съпругата му Пеги (Кейти Сагал), която изхарчва почти цялата му заплата по магазините и салоните за красота, и техните две деца – изкуствената и глупава Кели (Кристина Апългейт), и по-малкият й брат – егоцентричният Бъд (Дейвид Фостино).

За своята мизерия Ал изцяло обвинява Пеги. Тя е мързелива жена, която предпочита да гледа телевизионни шоу програми пред това да възпитава двете им деца или да върши домакинска работа. Освен това често пренебрегва нуждите на семейството си и харчи безразборно малкото пари, които Ал припечелва от работата си. Тя не е склонна да започне работа и в повечето случаи прахосва парите си не за храна, а за дрехи. Щастливо женени от цели 16 години (или поне през половината от тях), Ал и Пеги все пак откриват, че тайната на успешния брак се крие в това, да приемаш особеностите на своята половинка.

Кели Бънди (Кристина Апългейт) е първородното дете на Ал и Пеги. Тя е глуповата блондинка, която след претърпян пътен инцидент в детските си години се е концентрирала върху своята външност. Кели често се присмива на по-малкия си брат – Бъд (Дейвид Фостино). Той смята себе си за много интелигентен и сексапилен, но в повечето случаи жените не мислят така и направо го „отрязват“. Той също не остава длъжен на сестра си и не пропуска удобен случай да я обиди за интелектуалните й възможности.

Последният член на семейството е кучето Бък. То презира своите стопани и неговите мисли са често озвучавани. Не по-малко колоритни са и съседите на семейство Бънди. Марси Д’Арси (Аманда Биърс) е най-добрата приятелка на Пеги. Тя смята себе си за по-интелигентна от нея и съпруга й, но доста често се оказва точно обратното. Марси е омъжена за банкера Стийв Роудс (Дейвид Гарисън), който впоследствие я напуска. Скоро тя намира втория си съпруг – бармана Джеферсън (Тед Макгинли).

Франк Синатра изпълнява песента “Love and Marriage” към сериала, която и до днес остава емблематична за продукцията.
Ролите се озвучават от артистите Силвия Лулчева, Ралица Ковачева-Бежан, Божидар Попчев, Тодор Николов, Стефан Димитриев, Здрава Каменова, Радосвета Василева, Петя Силянова, Александър Воронов.

11 сезона (1986 - 1997), 263 епизода х22 мин.

От 2003 г. по bTV.
От 4 август 2008 до 7 август 2009 г. по Diema. От 10 август 2009 г. до 2 май 2011 г. - повторение (V - XI сезон). От 5 юни 2018 г. - ново повторение (от сезон I).
От 29 декември 2011 г. по bTV Comedy.
От 1 септември 2012 г. по КиноНова.
От 22 юни 2020 г. по NOVA.

ИЗБРАНО